SUA au semnat un contract pe o sumă uriașă pentru producerea unui vaccin anti-COVID 19

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.06.2020 - 08:13

Guvernul Statelor Unite a încheiat luni un contract în valoare de 628 de milioane de dolari cu compania farmaceutică Emergent BioSolutions, pentru creşterea capacităţii de producţie a unui posibil vaccin destinat COVID-19, transmite Reuters.

SHARE

În timp ce producătorii de medicamente se întrec să dezvolte vaccinuri, teste şi tratamente pentru această boală, Statele Unite încearcă să asigure existenţa unei capacităţi de producţie suficientă, în cadrul programului “Operation Warp Speed” anunţat în luna mai, pentru accelerarea dezvoltării de vaccinuri.

"Asigurarea mai multor capacităţi de producţie aici, în America, pentru vaccinurile candidate care vor ajunge până la ultimele etape ale Operation Warp Speed, va ajuta la obţinerea unui vaccin pentru pacienţii americani fără o zi irosită", a declarat Alex Azar, secretarul Departamentului Sănătăţii şi Serviciilor Umane (HHS).

Ordinul HHS referitor la compania Emergent se încadrează într-un contract existent cu Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), o agenţie federală din SUA care finanţează tehnologiile de combatere a bolilor. În cadrul contractului, Emergent va dedica instalaţiile sale de producţie, evaluate la 542,7 milioane dolari, pentru a produce vaccinuri candidate destinate COVID-19 până în 2021.

Fondurile alocate de BARDA asigură capacitatea de producţie a medicamentelor la fabrica din Baltimore Bayview a companiei, înfiinţată în 2012 cu HHS şi concepută pentru fabricarea rapidă a unor cantităţi mari de vaccinuri şi tratamente în timpul urgenţelor de sănătate publică, a anunţat compania într-un comunicat.

Contractul prevede, de asemenea, o investiţie de 85,5 milioane de dolari pentru a extinde capacitatea de producţie de medicamente virale şi non-virale a Emergent. Până în prezent, BARDA a investit peste 2 miliarde de dolari în vaccinuri destinate COVID-19 şi a finanţat peste 30 de proiecte, inclusiv pentru diagnosticare şi tratamente.

Agenţia a acordat granturi Moderna, prima companie din Statele Unite care a început studiile pe oameni pentru un vaccin contra coronavirusului, Sanofi, Johnson & Johnson şi producătorului de britanic de medicamente AstraZeneca. Emergent a colaborat cu Johnson & Johnson, Novavax şi Vaxart pentru a dezvolta şi fabrica vaccinurile lor candidate destinate COVID-19.


Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -