Tranşa de vîrstă 18-29 de ani, în care se încadrează studenţii, este cea mai afectată, nu doar din cauza cursurilor ci şi a vieţii sociale şi festive a studenţilor, se arată într-un articol din Le Figaro.
Iată-i deci pe studenţi penalizaţi de două ori: în primul rînd din cauza riscurilor în ce priveşte sănătatea lor, iar în al doilea rînd datorită faptului că a scăzut calitatea procesului de învăţămînt. Observatorii fenomenului denunţă atît situaţia din amfiteatrele mult prea aglomerate, cît şi din instituţiile de învăţămînt care au decis să furnizeze cursuri numai online, sau în special online, potrivit RFI.
Asociaţii de părinţi au decis chiar să ceară rambursarea sumelor plătite pentru copiii lor care urmează cursuri online. Le Figaro citează o mamă care spune: „Mi se pare cam scump să plătesc 11 000 de euro pe an pentru universitatea copilului meu şi să-l văd toată ziua acasă în faţa ordinatorului”.
Tot mai mulţi specialişti încep să se teamă că educaţia unei întregi generaţii va fi sacrificată parţial sau chiar mai grav decît atît din cauza epidemiei, şi că această generaţie lovită din plin de Covid-19 va avea mult mai multe probleme pentru a se integra pe piaţa muncii şi că va suferi şi din lipsă de socializare.