Statul Major General ucrainean: Trupele ruse pregătesc ofensiva asupra Sloviansk și Sievierodonetsk

DE Daniel Toșa | Actualizat: 02.05.2022 - 10:10
Statul Major General ucrainean: Trupele ruse pregătesc ofensiva asupra Sloviansk și Sievierodonetsk/FOTO: Twitter/ Defence of Ukraine

Rusia continuă să desfășoare o agresiune armată pe scară largă împotriva Ucrainei și operațiuni ofensive în Zona Operațională de Est. În special, trupele rusești din direcția Popasna și-au sporit rândurile cu un grup tactic de batalion desfășurat din Mariupol.

SHARE

"În direcția Popasna, inamicul a încercat să își îmbunătățească pozițiile tactice în apropiere de Popasna. Un grup tactic de batalion a fost desfășurat din direcția Mariupol pentru a întări trupele rusești", se arată în raport.

În direcția Slobozhanski, invadatorii ruși au continuat să bombardeze orașul Kharkiv și așezări precum Udy și Prudianka. În direcția Izium, inamicul a desfășurat operațiuni ofensive în direcțiile Izium-Barvinnkove și Izium-Sloviansk. Trupele rusești trăgeau asupra pozițiilor ucrainene.

În direcția Donețk, forțele de ocupație rusești desfășurau operațiuni ofensive pe toată linia de contact. În direcția Lyman, inamicul a deschis focul asupra pozițiilor forțelor ucrainene de la granița Liman-Siversk pentru a le împinge înapoi și a crea condiții pentru ofensiva asupra Slovianskului.

Citește și: VIDEO Rocadă: Putin va fi operat de cancer curând. Îi va ține locul un dur al KGB, Nicolai Patrușev

În direcția Sievierodonetsk, inamicul și-a concentrat eforturile pentru a obține controlul deplin asupra Rubizhne și pentru a face pregătiri pentru ofensiva asupra Slovianskului, potrivit Ukrinform.

Pentru a spori sistemul de apărare aeriană, trupele rusești au desfășurat sisteme suplimentare de rachete antiaeriene în interiorul zonelor capturate și ocupate temporar din regiunea Luhansk și regiunea Zaporoije.

Citește și: Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al Armatei Federației Ruse, ar fi fost rănit lângă Izium

În direcțiile Tavriiskyi și Bugul de Sud, inamicul a încercat să își îmbunătățească pozițiile tactice și a deschis focul. În direcția Tavriiskyi, trupele rusești se regrupează, acumulează sisteme de avarie prin foc, întăresc pozițiile, refac stocurile de muniție și combustibil.

În direcția Bugul de Sud, ruși încearcă să ajungă la granițele administrative ale regiunii Kherson, căutând puncte slabe în liniile de apărare ucrainene. În direcția Mykolaiv, inamicul a efectuat recunoașteri aeriene, folosind trei vehicule aeriene fără pilot (UAV). Trupele rusești au lansat lovituri de artilerie asupra pozițiilor ucrainene.

În direcțiile Volyn și Polissia, unitățile separate ale forțelor armate belaruse continuă să acopere frontiera de stat ucraineano-belarusă în regiunea Brest și în regiunea Gomel. Amenințarea cu atacuri cu rachete de pe teritoriul Belarusului persistă.

În direcția Siverskyi, inamicul a deschis focuri de mortier asupra pozițiilor ucrainene din apropierea localității Senkivky, regiunea Cernihiv.

În cadrul zonelor de frontieră din regiunea rusă Briansk au fost introduse regimuri administrativ-polițienești și de contrainformații consolidate. Au fost amplasate puncte de control pe drumuri și în apropierea așezărilor.

În ultima zi, unitățile ucrainene de apărare antiaeriană au lovit zece UAV-uri Orlan-10. Apărătorii ucraineni au respins 10 atacuri inamice în regiunea Donețk și în regiunea Luhansk, după ce au distrus două tancuri rusești, 17 sisteme de artilerie, 38 de vehicule blindate și 10 autovehicule.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te