Spania îşi deschide frontierele turiştilor vaccinaţi anti-COVID-19

DE Valentin Mirică | Actualizat: 07.06.2021 - 18:43
Barcelona Foto: Visit Spain

Spania permite de luni intrarea călătorilor care pot face dovada vaccinării anti-COVID-19 şi autorizează ancorarea navelor de croazieră, marcând astfel începerea sezonului estival, cel mai important al anului.

SHARE

Schema completă a vaccinării trebuie încheiată cu 14 zile înainte de călătorie, cu serurile marca Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau Janssen, autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), sau cu cele produse de Sinopharm şi Sinovac-Coronavac.

Potrivit autorităţilor spaniole, toţi pasagerii care vin pe calea aerului sau maritimă vor trebui să completeze în prealabil un formular de control sanitar pe site sau pe aplicaţia Spain Travel Health, privind vaccinarea, efectuarea unui test, sau dacă au trecut prin boala COVID-19.

Citește și: Chirieac sugerează că Clotilde Armand trebuia arestată. Ghinea dă interviuri la site-ul lui Chireac

În cazul frontierei terestre, toate persoanele de peste 6 ani venite din ţări de risc în Spania trebuie să prezinte unul dintre certificatele sus menţionate.

Nu vor putea totuşi intra în ţară turiştii veniţi din Brazilia, India sau Africa de Sid sau din zonele aşa numite de risc.

Spania va testa certificatul verde digital, un cod QR convenit între cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, care atestă că turistul nu are COVID-19 pentru că s-a vaccinat, a depăşit boala sau a prezentat un test negativ. Normele spaniole vor admite şi testele rapide antigen aprobate de UE, precum şi testele PCR.

Documentele trebuie redactate în spaniolă, engleză, franceză sau germană, iar dacă nu este posibil, certificatul de atestare trebuie însoţit de o traducere în spaniolă autorizată de un organism oficial.

Spania, o putere turistică mondială, speră să recupereze puţin câte puţin acest sector grav afectat de restricţiile internaţionale de călătorie impuse de pandemie.

Citește și: Bolojan arată că în Sectorul 1 colectarea gunoaielor costă de cinci ori mai mult decât la Oradea

Ridicarea de luni a interdicţiei impusă navelor de croazieră internaţionale este însoţită însă de măsuri care vizează ca aceste vase să circule la o capacitate de ocupare de maximum 70-75 %.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.