Soția șefului spionajului ucrainean în spital, „otrăvită cu metale grele”. Budanov a prezis războiul

DE Daniel Toșa | Actualizat: 28.11.2023 - 16:23
Soția șefului spionajului ucrainean, în spital „otrăvită cu metale grele”. Budanov a prezis războiul - Foto: Profimedi images

Soția lui Kirilo Budanov, șefului agenției de informații militare din Ucraina, a fost spitalizată după ce a fost otrăvită „cu un cocktail de metale grele” a anunțat, marți, presa ucraineană.

SHARE

Marianna Budanova, soția influentului comandant ucrainean, generalul-locotenent Kyrylo Budanov, care conduce Direcția Principală de Informații a Ucrainei, sau GRU, din cadrul Ministerului Apărării al țării, a fost "otrăvită cu metale grele".

Soția șefului spionajului ucrainean, în spital, „otrăvită cu metale grele”. Budanov a prezis războiul

Ea primește în prezent tratament într-o unitate medicală, a relatat, marți, publicația ucraineană Babel, citând surse de informații anonime. Un purtător de cuvânt al GRU a confirmat raportul pentru The Kiev Independent.

Substanțele care ar fi fost folosite împotriva lui Budanova "nu sunt în niciun caz folosite în viața de zi cu zi și în „afacerile militare”", a declarat pentru Babel o sursă anonimă de la Direcția principală de informații din Ucraina.

Citește și: Șeful spionilor de la Kiev: „Ucraina poate distruge podul terestru al Rusiei spre Crimeea la iarnă”

"Prezența lor poate indica o încercare deliberată de otrăvire a unei anumite persoane".

Mai mulți ofițeri GRU, otrăviți

Presa ucraineană a raportat, de asemenea, că "mai mulți alți ofițeri de informații" au fost otrăviți, fără a oferi detalii suplimentare.

Comunitatea serviciilor de informații din Ucraina l-a numit anterior pe Budanov drept ținta mai multor tentative de asasinat eșuate. La începutul lunii iunie 2023, un purtător de cuvânt al HUR a declarat pentru Ukrainska Pravda că au existat cel puțin 10 tentative de asasinare a lui Budanov.

Citește și: Șeful serviciilor secrete ucrainene: „Atacurile cu drone asupra Moscovei, o pedeapsă de la Dumnezeu”

Presa rusă a amplificat rapoartele false privind moartea lui Budanov, inclusiv afirmațiile potrivit cărora Budanov a fost ucis într-un atac cu rachete la începutul acestui an. Budanov a râs de aceste rapoarte, declarând pentru The Kyiv Post că "rușii și propagandiștii lor vor avea încă mult de lucru într-un mediu nervos și isteric".

"Este ca un compliment pentru mine", a declarat Budanov pentru The Times din Londra în iulie 2023 despre repetatele încercări raportate de Moscova de a-l asasina.

În timp ce invazia rusă în Ucraina a cuprins țara la sfârșitul lunii februarie 2022, Budanov și-a mutat soția în biroul său, a relatat The Washington Post în ianuarie.

Budanov a prezis începutul invaziei la scară largă înainte ca trupele rusești să treacă granița și a ajuns să devină o voce de mare profil și de încredere la Kiev. El a fost promovat la rangul de general-locotenent la începutul lunii septembrie de către președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te