Șeful spionilor de la Kiev: „Ucraina poate distruge podul terestru al Rusiei spre Crimeea la iarnă”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 19.09.2023 - 11:11
Kirilo Budanov, șeful spionajului militar ucrainean - Foto: Profimedia images

Kirilo Budanov, șeful spionajului militar ucrainean, afirmă că forțele de apărare ale Ucrainei ar putea reuși să distrugă coridorul terestru care leagă Donbasul ocupat de Crimeea anexată de Rusia până în iarnă.

SHARE

Moscova se confruntă cu preocupări serioase, deoarece prima sa linie de apărare în zona crucială de la Zaporijie a fost deja penetrată în anumite puncte.

Șeful spionilor de la Kiev: „Ucraina poate distruge podul terestru al Rusiei spre Crimeea la iarnă”

Potrivit generalului, acest lucru sugerează că operațiunea de întrerupere a legăturii terestre dintre Rusia și Crimeea ar putea avea loc încă înainte de venirea iernii.

Budanov admite că Ucraina a mobilizat deja o parte din trupele sale de rezervă, însă Rusia nu a dispus de rezerve suficient de puternice și nu avea intenția să le mobilizeze decât la sfârșitul lunii octombrie.

„În contrar a ceea ce afirmă, Federația Rusă nu dispune de nicio rezervă strategică absolută”, a subliniat el. A adăugat că Armata a 25-a combinată rusă, care a fost desfășurată prematur pe frontul de est în jurul Lîman și Kupiansk, are doar 80% din personal și doar 55% din echipamentul necesar.

Citește și: Unul dintre comandanții ruși cheie în Ucraina, eliminat. Toată brigada sa de elită, pulverizată

De asemenea, Budanov consideră că ritmul lent al progresului în lupta împotriva unui inamic bine ancorat și bine pregătit reflectă pur și simplu realitatea. El nu înțelege pe cei care au prezis o prăbușire rapidă a liniilor rusești.

Impactul psihologic pe care îl au atacurile cu drone în Rusia

Referitor la atacurile cu drone în Rusia, oficialul ucrainean a identificat trei obiective principale, subliniind importanța de a scoate țara agresoare din „zona de confort”.

Citește și: Contraofensiva ucraineană îi sperie pe ruși: „Pierdem războiul. Ofițerii noștri ne mint de pe front”

Acestea includ uzarea sistemului rus de apărare antiaeriană, dezactivarea transportului militar și a bombardierelor, precum și producerea de daune fabricilor de arme și muniții, așa cum s-a întâmplat recent în cazul fabricii de combustibil pentru rachete din regiunea Tver.

„Vrem să-i scoatem pe ruși din zona lor de confort”, a subliniat Budanov.

El a mai adăugat că un scop secundar al atacurilor cu drone este de natură psihologică, având ca scop să inducă anxietate în rândul populației și să perturbe procesele economice normale din Rusia. Închiderea periodică a marilor aeroporturi din Sankt Petersburg și Moscova este un exemplu elocvent în acest sens.

Budanov este încrezător că „dronele vor contribui cu siguranță la operațiunile de eliberare a teritoriilor ucrainene”. „Dronele nu cunosc frică. Nu au regrete”, a subliniat el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te