Soldații ruși, bonus pentru fiecare tanc distrus. Când vin sistemele Patriot care costă un miliard $

DE Alex Darvari | Actualizat: 10.04.2023 - 13:12
Sistem de rachetă Patriot (rol ilustrativ) - Foto: MApN

Soldații ruși primesc un bonus pentru fiecare tanc ucrainean distrus, potrivit unor surse oficiale. Informațiile au fost scurse la finalul săptămânii trecute în presă

SHARE

Documente recent divulgate de serviciile secrete americane dezvăluie că Rusia a promis un bonus suplimentar trupelor care reușesc să avarieze sau să distrugă tancuri furnizate de NATO în Ucraina, a relatat New York Times, citat de Kyivindependent

Documentele văzute de NYT spun că bonusurile fac "parte dintr-o tranșă mai mare de inițiative structurate pentru a ajuta formațiunile rusești și pentru a ridica moralul în timp ce acestea se luptă să cucerească teritorii în estul Ucrainei".

Documentul care a făcut obiectul unei scurgeri de informații mai spune că "videoclipurile cu tancuri distruse vor fi distribuite pe scară largă pentru a reduce încrederea Ucrainei și a Occidentului și pentru a reasigura trupele rusești cu privire la capacitatea lor de a depăși acest nou armament", potrivit NYT.  

Citește și: Afacerea de 50.000.000€ a lui Copos, fără risc. CEC dă credit. CEC devine chiriaș și plătește ratele

Țările NATO au fost un furnizor continuu de tancuri pentru Ucraina, existând planuri de a trimite încă 160 de tancuri Leopard de producție germană în Ucraina pentru contraofensiva anticipată în primăvară.

Documentele fac parte dintr-un set clasificat de documente care detaliază serviciile de informații americane și ale NATO și care a fost dezvăluit pentru prima dată pe 6 aprilie.

Când vin sistemele Patriot

Forțele aeriene ucrainene au declarat la 9 aprilie că rachetele Patriot și alte sisteme occidentale de apărare aeriană mult așteptate vor ajunge în țară "în viitorul apropiat".

Citește și: Ucraina îşi schimbă unele planuri militare, după scurgerea de documente secrete de la Pentagon

"Vorbim despre sistemele pe care ni s-a promis deja că le vom furniza, care ar trebui să ajungă în Ucraina în viitorul apropiat", a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Iurii Ihnat, citat de canalul Telegram al Forțelor Armate.

În special, s-a lucrat pentru accelerarea livrării sistemelor americane de apărare antiaeriană Patriot.

În martie, CNN a raportat, citând oficiali americani, că SUA ar putea accelera livrarea Patriot-urilor și le-ar putea trimite în Ucraina "în următoarele săptămâni".

O baterie Patriot costă peste 1 miliard de dolari, din care 690 de milioane de dolari pentru rachete și 400 de milioane de dolari pentru sistemul în sine, a relatat Reuters, citând think tank-ul Center for Strategic and International Studies.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te