Situația din orașul Soledar, din estul Ucrainei, este „critică”, a spune soldat care luptă aici

DE Alexandru Pop | Actualizat: 11.01.2023 - 09:27
Situația din orașul Soledar, din estul Ucrainei, este „critică”, a spune soldat care luptă aici - Foto: captură video YouTube

Un soldat ucrainean care luptă în orașul estic Soledar a declarat că situația este „critică”, iar numărul morților este acum atât de mare, încât „nimeni nu numără morții”. Soldatul face parte din Brigada 46 Aeriană Mobilă, care conduce lupta Ucrainei aici.

SHARE

La Soledar, Ucraina se confruntă cu un asalt masiv din partea trupelor ruse și a mercenarilor Wagner. „Situația este critică. Dificil. Ne agăţăm până la ultima rezistenţă”, a spus soldatul.

El a descris un câmp de luptă dinamic, în care clădirile trec de la invadatori şi trupele naţionale zilnic și unitățile nu pot urmări creșterea numărului de morți.

citeşte şi: Serviciile secrete britanice susţin că forţele ruse şi Wagner controlează oraşul Soledar

„Nimeni nu vă va spune câți morți și răniți sunt, pentru că nimeni nu știe sigur. Nici o singură persoană”, a spus el.

„Nu la sediu. Nu oriunde. Pozițiile sunt cucerite și pierdute în mod constant. Ceea ce a fost casa noastră astăzi devine a celor din Wagner a doua zi”, a declarat combatantul pentru CNN. „În Soledar, nimeni nu numără morții”, a adăugat el.

Soldatul a spus că nu este clar cât de mult din oraș era deținut de ruși:

„Nimeni nu poate spune cu siguranță cine s-a mutat unde și cine deține ce, pentru că nimeni nu știe sigur. Există o zonă gri uriașă în oraș, pe care toată lumea pretinde că o controlează.”

Ucrainenii au pierdut multe trupe în Soledar, dar rândurile lor sunt reînnoite, pe măsură ce lupta pentru orașul minier continuă, a spus el, conform CNN:

„Personalul unităților noastre a fost reînnoit cu aproape jumătate, mai mult sau mai puțin. Nici măcar nu avem timp să memorăm indicativele de apel ale celorlalţi [când soseşte personal nou]”.

Soldatul a spus că crede că liderii militari ai Ucrainei vor abandona în cele din urmă lupta pentru Soledar și s-a întrebat de ce nu au făcut acest lucru încă.

citeşte şi: VIDEO Ziua 321 a războiului. Rușii au pierdut 710 soldați. Lupte cu tancuri în Soledar

„Toată lumea înțelege că orașul va fi abandonat. Toată lumea înțelege asta”, a spus el. „Vreau doar să înțeleg care este rostul [în lupta casă cu casă]. De ce să murim, dacă vom lăsa locul ăsta oricum, azi sau mâine?”

Brigada 46 aeriană mobilă a declarat pe canalul său Telegram că situația din Soledar este „foarte dificilă, dar gestionabilă”.

În discursul său de noapte, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulțumit soldaților brigăzii, „pentru curajul și statornicia lor în apărarea lui Soledar”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te