Sinucideri și împușcături autoprovocate: Un prizonier rus povestește panica trăită în Ucraina

DE Daniel Toșa | 13.05.2022 - 09:30
Sinucideri și împușcături autoprovocate: Un prizonier rus povestește panica trăită în Ucraina/FOTO: Pixabay

Soldații ruși din Ucraina se omoară între ei din cauza ororilor războiului care se întâmplă sub ochii lor. Un militar de 20 de ani a povestit despre starea deplorabilă a armatei și despre sărăcia populației civile rusești.

SHARE

Andrei Ushakov, un soldat rus în vârstă de 20 de ani care a fost luat prizonier de război, a declarat că are cunoștință de sinucideri ale soldaților ruși. În plus, unii dintre ei s-au rănit cu focuri de armă pentru a se putea întoarce acasă, relatează The Daily Mail.

Potrivit acestuia, soldații ruși din Ucraina se confruntă cu lipsa acută de alimente. Adesea, aceștia împart o rație uscată pentru trei.

Soldatul rus captiv spune că s-a înrolat în armată pentru a-și susține financiar familia. În captivitate, i s-a permis să își sune mama, dar aceasta nu a crezut cuvintele fiului său, care spunea că televiziunea rusă prezintă minciuni despre războiul din Ucraina.

Citește și: VIDEO China se antrenează pentru un „Pearl Harbor” pe ținte navale în deșertul Takmalakan

I-am spus mamei mele că tot ce vedea la televizor era o minciună, dar nu m-a crezut

"I-am spus mamei mele că tot ce vedea la televizor era o minciună, dar nu m-a crezut. M-a întrebat direct dacă sunt sub hipnoză când i-am spus că tot ce a văzut la televiziunea rusă este o minciună", a declarat militarul.

În același timp, el a avut deja timp să regrete decizia greșită pe care a luat-o. Cu toate acestea, el recunoaște că, în ciuda bogăției Rusiei, familia sa trăiește în sărăcie.

Citește și: Finlanda a cerut aderarea la NATO. Rusia le-ar putea întrerupe vineri furnizarea de gaz

Vindem gaz în toată lumea, dar în satul nostru nu există gaz

"Tatăl meu este bolnav, orb de un ochi, surd, cu probleme cardiace. Mama mea are probleme cu tensiunea arterială. Avem o mulțime de probleme în satul nostru. Vindem gaz în toată lumea, dar în satul nostru nu există gaz. Abia anul trecut am primit electricitate", a spus Ushakov.

Trebuie adăugat că prizonierul de război rus a făcut un apel către tinerii din Rusia, cerându-le să nu cadă în plasa apelului propagandistic și să nu se înroleze în armată: "Nu veniți aici. Nu avem nimic de făcut aici. Noi aducem doar durere... Oamenii de aici sunt buni. Și dacă nu ne prețuim viețile, să nu stricăm viețile altora".

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.