Se încinge lupta Trump- DeSantis. Fostul președinte l-a amenințat să nu candideze la Casa Albă

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.11.2022 - 12:04
Ron DeSantis și Donald Trump își dispută candidatura republicană la Casa Albă

Donald Trump l-a avertizat pe guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, să nu candideze împotriva lui pentru nominalizarea la alegerile prezidențiale din 2024, pentru că ar face rău Partidului Republican.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Fostul președinte nu s-a ferit să-l amenințe cu dezvăluiri pe politicianul căruia i se prevede un viitor în politica mare din Statele Unite: „Știu mai multe decât oricine despre el, în afară, poate, de soția lui”.

„Cred că ar fi o greșeală. Cred că partidului nu i-ar plăcea asta”, a comentat Donald Trump la Fox News o eventuală candidatură a lui Ron DeSantis, potrivit BBC.

Fostul președinte a amenințat cu dezvăluiri compromițătoare despre politicianul de 44 de ani, în condițiile în care amândoi sunt potențiali candidați pentru a fi nominalizarea republicanilor la alegerile prezidențiale din 2024.

Dacă DeSantis și-ar anunța candidatura pentru nominalizare, Trump a spus că va dezvălui „lucruri nu prea măgulitoare despre el - știu mai multe decât oricine despre el, în afară, poate, de soția lui”.

Donald Trump nu a dat amănunte, dar nu este prima dată când amenință cu dezvăluiri despre rivalii săi politici.

Ulterior, Trump l-a descris pe DeSantis ca un „tip de treabă” și a negat că ar exista o dispută între ei. „Nu avem nimic de împărțit, eu sunt mult mai sus în sondaje.”

La 44 de ani, Ron DeSantis este încă un „nou-venit” în politica americană, fiind ales pentru prima dată în Camera Reprezentanților în 2012.

După doar șase ani, în 2018, a devenit guvernatorul statului Florida. La actualele alegeri la jumătatea mandatului a câștigat un nou mandat de guvernator în Florida.

Citește și: Foști politicieni ruși, reuniți în Polonia pentru a discuta cum să-l elimine pe Putin

Născut în Jacksonville, Florida, în 1978, DeSantis a studiat istoria la Universitatea Yale, apoi a făcut studii de drept la Harvard Law School.

În timpul celui de-al doilea an la Harvard, el a fost angajat ca ofițer în Marina SUA și a fost repartizat în componenta sa juridică.

A lucrat cu deținuții de la Guantanamo Bay și a avut o misiune de consilier juridic în Irak.

Citește și: LIVE Alegeri SUA: Republicanii iau Camera, la Senat au prima șansă. Democrații au evitat dezastrul

Înainte de a intra în politică, DeSantis a fost procuror federal. Este căsătorit cu o vedetă de televiziune, cu care are 3 copii. Disponibilitatea sa de a lucra cu rivalii politici și comportamentul său serios i-au determinat pe unii jurnalişti și observatori republicani să spună că DeSantis este „Trump cu substanţă” sau „Trump 2.0”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te