Scoţia vrea să redeschidă magazinele neesenţiale la sfârşitul lui aprilie

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 23.02.2021 - 19:54
Foto: Anna Urlapova from Pexels

Date fiind competenţele acordate guvernelor locale, cele patru naţiuni ale Regatului Unit îşi decid fiecare în parte abordarea în lupta împotriva pandemiei.

SHARE

Guvernul scoţian intenţionează să redeschidă magazinele neesenţiale la sfârşitul lui aprilie, a anunţat marţi premierul Nicola Sturgeon, prezentând planul său "prudent" de ieşire progresivă din lockdown-ul impus de la începutul anului pentru combaterea pandemiei, informează AFP.

Citește și

INEDIT Clubul Chelsea a postat o poză cu Catedrala Mântuirii Neamului: Hello from BucharestDate fiind competenţele acordate guvernelor locale, cele patru naţiuni ale Regatului Unit îşi decid fiecare în parte abordarea în lupta împotriva pandemiei. Această chestiune are în Scoţia o importanţă cu totul particulară, cu mai puţin de două luni înainte de alegerile locale în care naţionaliştii pro-independenţă aflaţi la putere speră să înregistreze un succes care să deschidă calea către un nou referendum asupra independenţei.

Citește și

Meciurile în care a jucat Florinel Coman în perioada în care zice că a luat permisul auto în UcrainaÎn condiţiile în care lockdown-ul şi campania de vaccinare îşi fac simţite efectele, "noi vedem o ieşire", a subliniat Nicola Sturgeon în parlamentul din Edinburgh. Un plan mai detaliat va fi prezentat la mijlocul lui martie, însă premierul scoţian a trasat în faţa deputaţilor liniile mari ale acestui plan, fără a dezvălui un calendar "indicativ".

Citește și

O bandă de români a furat două diamante din Cannes și Barcelona prin metoda șmenarilor valutiști

Diferențele dintre Scoția și Anglia


Intrată în lockdown la începutul lui ianuarie, la fel ca Anglia, Scoţia şi cei cinci milioane de locuitori ai săi vor reveni la sfârşitul lui aprilie la sistemul cu niveluri de alertă precedent.

Redeschiderea şcolilor, care a început parţial de luni, se va extinde începând cu 15 martie, potrivit planurilor guvernului local, înainte de ridicarea consemnului de a rămâne în locuinţe, începând din 5 aprilie.

Apoi, începând din 26 aprilie, premierul scoţian preconizează "o redeschidere importantă a economiei", ce le va permite magazinelor neesenţiale, hotelurilor, restaurantelor, sălilor de fitness şi saloanelor de coafură să-şi reia activităţile.

În Anglia, guvernul lui Boris Johnson prevede o redeschidere a magazinelor neesenţiale începând cu 12 aprilie, însă industria hotelieră şi a ospitalităţii va trebui să aştepte până pe 17 mai.

Guvernul scoţian s-a făcut de mai multe ori remarcat printr-o abordare mai prudentă, impunând de exemplu tuturor călătorilor care sosesc din străinătate o carantină obligatorie la hotel, în timp ce Anglia impune această măsură doar celor care sosesc dintr-o ţară clasată cu risc mai crescut.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.