„Sclavii” lui Putin: 4.500.000 muncitori lucrează 12 ore, fără concediu, în fabricile de arme

DE Valentin Bolocan | Actualizat: 07.04.2025 - 18:51
„Sclavii” lui Putin: 4.S00.000 muncitori lucrează 12ore, fără concediu, în fabricile de arme - Foto: Profimedia images
„Sclavii” lui Putin: 4.S00.000 muncitori lucrează 12ore, fără concediu, în fabricile de arme - Foto: Profimedia images

„Sclavii” lui Putin: 4.S00.000 muncitori lucrează 12 ore, fără concediu, în fabricile de arme. Când a văzut că Ucraina nu e o pradă prea ușoară, la 6 iulie 2022, Vladimir Putin a luat decizia de a pregăti mobilizarea. Aici este inclusă și trecerea economiei în starea de război.

SHARE

„Sclavii” lui Putin: 4.500.000 muncitori lucrează 12ore, fără concediu, în fabricile de arme. Când a văzut că Ucraina nu e o pradă prea ușoară, la 6 iulie 2022, Vladimir Putin a luat decizia de a pregăti mobilizarea. Aici este inclusă și trecerea economiei în starea de război.

„Sclavii” lui Putin: 4.500.000 muncitori lucrează 12 ore, fără concediu, în fabricile de arme

Asta însemnă utilizarea activelor materiale ale Rezervei de Stat – în primul rând materiale strategice necesare pentru producerea de arme și echipamente militare, conform unor modificări legislative adoptate rapid.

Citește și: Cum vrea Putin să finanțeze războiul contra Ucrainei cu bani din SUA? Ce vrea Putin să le vândă

Printre altele, modificările aduse legislației au permis guvernului Rusiei să înceapă să utilizeze toate capacitățile și instalațiile de mobilizare – în primul rând industriale, instalații care pot fi implicate în producția de bunuri și materiale necesare pentru a duce războiul.

La fabrică și de sărbători

Foarte împortant, au fost restricționate drepturile de muncă în organizații, instituții și întreprinderi ale căror activitățile sunt legate de asigurarea nevoilor militare. Aici intră  inclusiv obligația angajaților de a lucra 12 ore pe zi, noaptea, la sfârșit de săptămână și de sărbători, precum şi anularea concediului de odihnă anual.

Apoi, s-a interzis companiilor să refuze să încheie acorduri cu guvernului privind furnizarea de bunuri și servicii pentru militari, dar și a celor pentru materii prime si componente necesare asigurarii producția de arme și echipamente militare.

Majoritatea sunt uzine de stat

Aceste reguli ar putea fi aplicate ulterior oricărei organizații, inclusiv private. Aceste schimbări au construit pe o bază legislativă, care să permită guvernului rus să-și orienteze apărarea industrie. În conformitate cu Ordinul Ministerului Industriei și Comerțului Nr. 1981 din 18 mai 2022 în Registrul general al întreprinderilor din Rusia Industria de Apărare, existau aproximativ 1.400 de întreprinderi de toate formele de proprietate. Majoritatea erau deținute de stat.

Citește și: Planul de pace discutat de Trump cu Putin. Ucraina, interzisă în NATO. Ce teritorii câștigă Putin

Mai mult de 977 dintre aceste întreprinderi (inclusiv întreprinderile Rostec) erau subordonate Ministerului Industriei al Rusiei și Comerț, 166 erau sub Ministerul Apărării, 80 în subordinea Roscosmos și 43 afiliate Rosatom, conform rusi.org. Prin urmare, statul a exercitat un management semnificativ peste peste 4.000 intreprinderi și organizatii. Peste 4,5 milioane de oameni au lucrat în Rusia la întreprinderile legate de punerea în aplicare a ordinelor de apărare a statului, ca fie angajați direct sau la contractori. Astfel, aproximativ 10% din populația Rusiei era legată de industria de apărare în 2022, iar această cifră s-a extins de atunci.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te