SCENARIU Rusia nu trebuie să invadeze Moldova. Pot distruge cu rachete centrele vitale din Chișinău

DE Alex Darvari | Actualizat: 12.06.2022 - 13:33
SCENARIU Rusia nu trebuie să invadeze Moldova. Pot distruge, cu rachete centrele vitale din Chișinău / profimedia

„NATO și Occidentul trebuie să ajute Ucraina ca să bată Rusia, dacă va câștiga Ucraina nu va exista niciun pericol pentru invadarea R. Moldova de către armata rusă”, spune fostul ministru al Apărării al R. Moldova, Anatalo Șalaru.

SHARE

„NATO și Occidentul trebuie să ajute Ucraina ca să bată Rusia, dacă va câștiga Ucraina nu va exista niciun pericol pentru invadarea R. Moldova de către armata rusă”, spune fostul ministru al Apărării al R. Moldova, Anatalo Șalaru.
„R. Moldova nu e neapărat să fie invadată de armata rusă, ei pot lansa niște rachete din Crimeea, de pe orice navă din mare, de pe submarine, să distrugă centrele vitale din Chișinău și după asta să dea un telefon la Chișinău să spună: „haideți să discutăm, ce faceți mai departe, cum vedeți voi parcursul vostru european?”, fiindcă nu va avea niciun fel de consecințe acest lucru pentru Rusia, că omoară oameni în Ucraina, în R. Moldova, pentru ei nu contează, răspunderea va fi aceeași pentru partea rusă. Deocamdată acst lucru nu se întâmplă și din cauza că nu au suficiente rachete noi moderne dirijate de precizie. Eu cred că NATO trebuie să ajute R. Moldova cu armament”, a menționat Anatol Șalaru, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”, de la TVR MOLDOVA.

Citește și: EXCLUSIV Vânătorii de ucigași: Torționarii regimului Assad vor fi aduși în fața justiției

El a menționat că astăzi la Severodonetk se decide soarta Donbasului, iar dacă Ucraina va pierde, atunci Donbasul va fi pierdut.

„Armata ucraineană este mai hotărâtă ca niciodată să lupte și să reziste și ați văzut că pe unele direcții au trecut la contra-atac, au respins atacul, nu le-au permis armatei ruse să înainteze și diferența dintre armata rusă și armata ucraineană este că la ruși nu contează viața soldaților. Pentru ucraineni viața soldaților contează foarte mult și dacă au cedat anumite poziții le-au cedat pentru că a nu pierde inutil vieți omenești. Armata ucraineană este din ce în ce mai dotată problema este că e nevoie de cinci zile – două săptămâni pentru a pregăti militarii”, a menționat fostul ministru al Apărării.

Citelte și: EXCLUSIV Vlad Drinceanu, numit Inspector Școlar de București. Consilier PSD în primăria lui Băluță

„Situația este gravă deoarece Federația Rusă și-a schimbat tactica. Dacă în primele zile ei au pornit cu uniforma de paradă și ideea era că vor fi întâmpinați cu flori și că Kievul va cădea, acum Federația Rusă a concentrat la maximum forțele pe niște segmente înguste de front, artileria, aviația, rachetele de croazieră și Federația Rusă are avantaj în raport cu Ucraina, nu în urma faptului că promovează niște tactici foarte înțelepte, dar anume în urma faptului superiorității în armamente, rachete, aviație, cel puțin Federația Rusă nu are probleme cu resurse de obuze pe când Ucraina trebuie să le numere. Și în situația aceasta ucrainenii sunt nevoiți salvând pe când de posibil resursele umane să cedeze teritoriile, nu dramatic, dar cedează.

Da, partea ucraineană așteaptă livrări de armament performant din partea Occidentului, sisteme de artilerie cu rază lungă, rază mai lungă de bătaie decât cea a rușilor, cu o precizie mult mai înaltă, dar în fiecare zi mor oamenii, ostașii, populația civilă și situația este extrem de dramatică. Este evident că sancțiunile împotriva Rusiei nu pot să aducă la stoparea „operațiunii militare” că este un regim dictatorial care își tratează cu dispreț propria populație și sărăcirea populației nu este un argument pentru regimul lui Putin. Situația pe linia frontului este dramatică, Ucraina rezistă și se așteaptă la un suport mai substanțial. Acest război barbar declanșat de un regim dictatorial cu ideologie fascistă de „ruskii mir” continuă, ucrainenii ripostează, dar situația este extrem de gravă” a menționat, în cadrul aceleeași emisiuni, deputatul PAS, Oazu Nantoi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te