„S-ar putea crede că acest moment marchează începutul singularității, punctul în care tehnologia devine o forță incontrolabilă”, scrie „The New Statesman”.
Mai probabil, momentul marchează faptul că chatboții AI ne vor spune exact ceea ce vrem să auzim, folosind un limbaj predictiv.
Acesta este exact motivul pentru care Inteligența Artificială are potențial pentru a genera conținut erotic. O mare parte din dezbaterea creată în jurul AI se referă la modul în care oamenii o pot folosi pentru propriile plăceri trupești.
Pe Twitter, imagini cu femei voluptoase generate de inteligență artificială au avut mare succes, subliniind cât de reale și atractive pot arăta.
În unele cazuri, sunt chiar mai atrăgătoare decât imaginile femeilor negenerate de AI. „Se pare că astfel de imagini devin virale pe rețelele de socializare tocmai pentru că nu se cunoaște faptul că aceste femei sunt create de Inteligență Artificială.
„S-a terminat”, a comentat un utilizator pe Twitter o imagine cu patru femei blonde în lenjerie intimă. Ce înseamnă „s-a terminat”?
Înseamnă că bărbații ar putea să nu mai aleagă să-și cheltuiască banii pe conținut erotic produs de persoane reale, ci să- l prefere pe cel generat de AI. O lovitură pentru cei care obțin profit din corpul și sexualitatea lor.
Această teorie ignoră, însă, motivul pentru care oamenii caută conținut erotic, produs în special de anumite modele. Indiferent cât de atractive din punct de vedere vizual ar fi imaginile generate de AI, nimic nu se compară cu elementul uman, oricât de imperfect sau imprevizibil ar fi.
De ce erotismul generat de Inteligența Artificială nu va fi niciodată un lucru satisfăcător
În prezent puteți căuta cu ușurință pe Google „femei fierbinți” și găsi o ofertă nesfârșită de imagini gratuite. Pentru cei a căror singură dorință este să vadă conținut erotic, indiferent de cine îl produce, Inteligența Artificială nu a oferit încă ceva nou.
În același timp, mulți oameni vor să vadă anumite persoane care livrează conținut erotic. Poate pentru că au o vedetă preferată sau un model din social media „OnlyFans”.
Spectatorul alege să vizioneze acest conținut – gratuit sau contra cost – datorită unei relații parasociale pe care a format-o cu persoana de pe ecran. Ei știu că - deși nu vor ajunge niciodată să interacționeze cu adevărat cu acea persoană în viața reală - că doar astfel se vor împlini erotic, lucru pe care cei care profețesc supremația AI îl ignoră.
Motivul pentru care oamenii se bucură de imaginile generate de AI cu femei în lenjerie intimă sau cei care vorbesc cu un chatbot erotic vor să evadeze din realitate.
Citește și: Stocurile de rezerviști ale Rusiei pentru prima linie, limitate. Urmează tinerii neexeperimentați
Deocamdată, când vorbim despre erotism și AI totul este speculativ. O lume nerestricționată, în care OnlyFans și orice altă platformă sunt dominate de deepfakes și AI este posibilă, alături de roboții care au devenit imposibil de diferențiat de interlocutori umani.
În prezent nu suntem acolo. De fapt, Inteligența Artificială a făcut recent un pas înapoi. „Replika”, o aplicație populară de chatbot care vă permite să stabiliți o relație cu un „prieten/ă” sau „iubit/ă”, și-a dezactivat recent funcțiile de joc de rol, spre dezamăgirea multor utilizatori.
Citește și: A fost redeschisă ancheta asupra prezidențialelor 2009. Generali acuzați că l-au ajutat pe Băsescu
Nu este clar motivul exact pentru care a fost făcută această modificare, deși linkurile către colectarea datelor personale sau politicile magazinului de aplicații cu privire la conținutul sexual pot avea ceva de-a face cu asta.
Ideea este că este puțin probabilă o piață a erotismului neîngrădită, stimulată de Inteligență Artificială, din același motiv pentru care în prezent nu există o piață a erotismului tradițional nelimitată.
Avem politici guvernamentale și economice în vigoare pentru a preveni acest lucru, la fel ca și platformele de social media. Întotdeauna vor exista oameni care fac lucruri imorale și ilegale în numele sexului. În linii mari, totuși, existăm într-o cultură care prețuiește umanitatea. Ne pasă, cel puțin pe hârtie, de elementul uman. Este puțin probabil ca AI să schimbe asta.