Rușii trec de partea Ucrainei. Kievul are o nouă unitate formată din voluntari din Siberia

DE Adina Mutăr | 26.10.2023 - 17:35
Kievul are o nouă unitate formată din voluntari din Siberia - Foto: Profimedia Images
Kievul are o nouă unitate formată din voluntari din Siberia - Foto: Profimedia Images

Rușii trec de partea Ucrainei. Kievul are o nouă unitate formată din voluntari din Siberia. Oficialii ucraineni au prezentat jurnaliștilor o nouă unitate formată din voluntari ruşi, majoritatea proveniţi din minorităţi etnice din Siberia.

SHARE

Rușii trec de partea Ucrainei. Kievul are o nouă unitate formată din voluntari din Siberia. Soldaţi proveniți din minorităţi reprezintă o pondere disproporţionat de mare a celor  recrutaţi pentru a lupta în armata rusă, ceea ce a creat nemulțumiri.

Un ofițer ucrainean a spus că recruții din noua unitate sunt motivați de dorința de a lupta împotriva imperialismului rus, atât în Ucraina, cât și în propriile lor țări.

Rușii trec de partea Ucrainei. Kievul are o nouă unitate formată din voluntari din Siberia

Un ofițer militar ucrainean, care a cerut să rămână anonim, a declarat că majoritatea celor 50 de membri ai unității au venit din Rusia, călătorind prin țări terțe pentru a ajunge în Ucraina.

Ofițerul a spus că cei mai mulți dintre ei aparțin popoarelor indigene din Siberia., iakuți, buriați, uiguri., potrivit kyivpost.com.

Analiștii militari spun că Buriația, precum și alte regiuni rusești cu popoare indigene, au fost forțate să dea cel mai mare număr de recruți pentru războiul din Ucraina. 

Fundația Free Buriația a declarat că mobilizarea etnicilor a fost o alegere politică, deoarece Kremlinul a crezut că buriații nu vor organiza proteste antiguvernamentale.

Comandantul lor, un ucrainean care s-a prezentat prin indicativul Batia, a spus că unii dintre recruți sunt acum pregătiți de luptă.

Spre deosebire de grupurile de voluntari precum Legiunea Rusă pentru Libertate, care și-au declarat sprijinul pentru Ucraina și au operațiuni proprii, soldații din unitatea „Siber” fac parte din armata ucraineană guvernamentală.

Citește și: Primul stat din UE care trece de partea lui Putin. Nu vom mai oferi arme și avioane pentru Ucraina

Legiunea Internațională este o unitate de luptători străini subordonată Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (HUR).

Andri Iusov, reprezentant al HUR, spune că acesta este doar începutul și Ucraina va continua să recruteze cetățeni ruși în batalioane similare.

Citește și: Ucraina suspendă coridorul cerealelor de la Marea Neagră, din cauza riscurilor militare

„Ucraina va continua să mărească numărul de astfel de unități, care constau din popoarele Federației Ruse ce își exprimă dorința de a apăra Ucraina, pe de o parte, și, pe de altă parte, de a-și proteja popoarele și micile patrii de opresiunea imperială rusă”, a declarat Iusov.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te