Rușii evacuați din Belgorod acuză soldații ruși că le-au jefuit casele. „Au spart și furat tot”

DE Daniel Toșa | 16.06.2023 - 08:40
Sursa Foto: Profimedia Images

Locuitorii din statul rusesc care se învecinează cu Ucraina, în sud-vestul regiunii Belgorod, susțin că soldații ruși le-au jefuit casele și le-au devastat locuințele după ce i-au evacuat. Același lucru l-au făcut și prin toate orașele și satele ucrainene prin care au trecut.

SHARE

În comentariile publice adresate guvernatorului regional Viaceslav Gladkov, rezidenții au afirmat că trupele rusești trimise să păzească satul lor Novaya Tavolzhanka au intrat în schimb în casele lor și i-au jefuit.

Rușii evacuați din Belgorod acuză soldații ruși că le-au jefuit casele

Câteva mii de persoane au fost evacuate din zonă atunci când voluntarii ruși care se opun regimului președintelui Vladimir Putin au lansat raiduri transfrontaliere la sfârșitul lunii mai.

"Personalul militar al Federației Ruse pătrunde în multe case (deși nu a fost introdusă starea de urgență și nu au dreptul de a intra în casele private)", i-a spus unul dintre locuitori, Natalya Chemerchenko, guvernatorului într-o postare joi pe site-ul de socializare VK.

Citește și: NATO oferă garanții de securitate Ucrainei până după război, când va putea adera la Alianță

"Ei locuiesc în casele noastre, duc un stil de viață urât, alcoolul și alte lucruri rămân sub formă de gunoaie și murdărie, toaletele și casele sunt poluate, obiectele personale și proprietățile sunt furate.

„Nu îi vrem în casele noastre”

Vladimir Zhdanov, șeful administrației districtului Shebekino, i-a transmis lui Chemerchenko într-un răspuns că "apelul ei a fost transmis Consiliului de Securitate".

Un alt comentariu, care a fost scris miercuri, susținea că soldații ruși locuiau într-o casă din care o familie a fugit.

Citește și: Medicul care cere salarii mai mari în spitale câștigă 3.000€/lună, de 4 ori mai mult ca un profesor

"Două case au fost sparte, o ușă a fost spartă cu o rangă, ferestrele au fost sparte", potrivit rezidentului local Danil Bilych.

"Toate lucrurile au fost răsturnate, căutau lucruri mici și prețioase, unele dintre ele au fost furate, au existat acte de vandalism într-una dintre case, televizoarele au fost sparte, mobila a fost smulsă. Este evident că în casă locuiesc soldați".

Alte comentarii de răspuns la adresa guvernatorului s-au concentrat asupra unei presupuse lipse de sprijin social care ar fi fost promis rezidenților care au fost evacuați, potrivit CNN.

"Ne aflăm în afara regiunii Belgorod, în orașul Zelenograd. Timp de o săptămână am încercat să obțin răspunsuri, cum putem primi plata? Avem doi copii, nu trăim, supraviețuim! Mulțumim voluntarilor de la Moscova, măcar aduc mâncare!", se arată într-un comentariu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te