Rusia plănuiește să cucerească Kievul în weekend. SUA sporesc trupele din Europa la 110.000

DE Adina Mutăr | Actualizat: 10.03.2022 - 10:29
Rusia plănuiește să cucerească Kievul în weekend/foto: poland army

Forțele ruse au încercuit Kievul din est, nord-vest și vest, dar la 9 martie – la mai bine de două săptămâni de la debutul invaziei în Ucraina – încă se amânase asaltul asupra capitalei ucrainene.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Informațiile occidentale arată că se așteaptă mai multe provizii de trupe și muniție, pentru că pierderile forțelor ruse sunt considerabile. Iar în weekend se așteaptă un atac decisiv al trupelor ruse asupra Kievului, potrivit Debka.

Axa vestică spre Kiev a trecut sub controlul forțelor aparținând liderului cecen Ramazan Kadîrov, formațiunilor de securitate internă a Rusiei - Rosgvardia și armatei private Liga (fost Grup Wagner).

Moscova a desfășurat acești mercenari în Siria și Libia. Apariția lor în acest moment poate indica faptul că rușii nu au suficientă putere convențională de luptă pentru a declanșa în cele din urmă asaltul asupra orașului.

Spre est, luptătorii ucraineni au încetinit rularea coloanei ruse de la Sumi spre capitală. Cu toate acestea, invadatorii își întăresc asediul asupra orașului Hrakiv, în timp ce repoziționează unități pentru a extinde și a asigura acea coloană.

Două grupuri tactice de batalion ruse (BTG) ale Armatei a 36-a Armate Combinate (CAA) au înaintat spre Bișiv, care este cel mai îndepărtat punct înainte al unității rusești de a încercui Kievul pe malul vestic și la aproximativ 50 de kilometri sud-vest de centrul orașului.

Au început deja operațiuni ofensive

O serie de BTG-uri din elemente de la Armata a 35-a CAA și de la Brigada Motorizată 36 aparținând Armatei a 29-a CAA au început operațiuni ofensive împotriva Ivankiv, care se află la 70 km nord-vest de centrul Kievului.

Unitățile Brigăzii 45 Gărzi Spetsnaz de elită și Divizia 98 Aeropurtată atacă Rakivka, la 30 km nord-vest de centrul Kievului.

Trupele ruse încearcă probabil să ocolească Mikolaiv și să traverseze Bugul de Sud, în amonte de acel oraș, pentru a permite un avans spre Odesa susținut de o debarcare cu amfibii din Marea Neagră.

Mai multe unități ies din Crimeea cu Zaporijia ca obiectiv.

SUA trimit în Polonia două baterii antirachetă Patriot staționate în Europa. Acestea trebuie să protejeze trupele americane, poloneze și alte trupe aliate din țară de răspândirea deliberată sau accidentală a războiului din Ucraina vecină, a declarat Pentagonul.

Polonia a fost un punct de trecere pentru ajutorul militar occidental către Ucraina, dar găzduiește și cel mai mare val de refugiați ucraineni, peste un milion.

Numărul de trupe americane detașate în Europa este acum de 110.000.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te