„Astfel de afirmații sunt absolut nefondate. Sunt construite în spiritul tehnicilor clasice care sunt adesea folosite de Statele Unite, alte țări occidentale și Ucraina. Mai întâi acuzații cu referire la informațiile secrete care nu pot fi verificate, apoi sunt folosite pentru a justifica propriile acțiuni ilegale.
Kremlinul susține că adevăratul scop al Kievului, care a lansat dezinformarea despre „planul rus de destabilizare a Moldovei”, este atragerea Chișinăului într-o confruntare dură cu Rusia.
„La rândul lor, autoritățile moldovenești au confirmat acest fals pentru a folosi mitul amenințării rusești, de a distrage atenția cetățenilor moldoveni de la problemele interne cauzate, în primul rând, de cursul socio-economic eșuat al actualei administrații, pentru a întări lupta împotriva disidenței și a oponenților politici. Astfel de planuri, apropo, sunt deja implementate și sunt implicate în narațiuni sincer rusofobe”, transmite ministerul rus de Externe.
Citește și: VIDEO Măcinată de război, Ucraina trimite 88 de salvatori și 10 câini să ajute victimele din Turcia
De asemenea, Kremlinul respinge „hotărât insinuările” despre presupusa dorință a Rusiei de a „submina” situația din Republica Moldova.
„Spre deosebire de țările occidentale și Ucraina, noi nu ne amestecăm în treburile interne ale Moldovei și ale altor țări ale lumii. Rusia nu reprezintă o amenințare la adresa securității Republicii Moldova și reprezintă dezvoltarea unei cooperări bilaterale reciproc avantajoase și egale”, se mai precizează în comunicatul de la Kremlin.
Citește și: SURSE: PSD și PNL negociază o rocadă Apărare - Interne. Ciucă vrea să se întoarcă în fruntea MApN
Maia Sandu denunță jocurile periculoase ale Rusiei în Republica Moldova
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a oferit detalii legate de planul Federației Ruse de a destabiliza situația în țară, răsturnarea actualei puteri și înlocuirea acesteia cu una fidelă Kremlinului. Potrivit șefei statului, care face trimitere la informațiile furnizate de către serviciile secrete ucrainene, planul presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști pregătiți militar.
„Planul Rusiei nu este unul nou, tentative de destabilizare a situației și de subminare a statului au existat și în toamna anului trecut, dar nu și-au atins obiectivul datorita intervenției prompte din partea instituțiilor noastre de securitate și de asigurare a ordinii publice. În toamnă, accentul s-a pus pe criza energetică, care trebuia să provoace nemulțumiri”, a mai spus ea, potrivit Timpul.md.