Rusia folosește muniție veche de 40 de ani cu rate de eșec ridicate, spune un oficial american

DE Daniel Toșa | 13.12.2022 - 10:36
Rusia folosește muniție veche de 40 de ani cu rate de eșec ridicate, spune un oficial american - FOTO: Profimedia

Rusia apelează la muniție veche de zeci de ani, cu rate de eșec ridicate, după ce și-a epuizat stocurile pentru a duce la îndeplinire invazia de aproape 10 luni din Ucraina, a declarat luni un înalt oficial militar american.

SHARE

„Ei au scos din stocul de muniție îmbătrânită (al Rusiei), ceea ce indică faptul că sunt dispuși să folosească acea muniție mai veche, dintre care unele au fost produse inițial în urmă cu peste 40 de ani", a declarat oficialul, vorbind sub rezerva anonimatului

Statele Unite acuză Rusia că apelează la Iran și la Coreea de Nord pentru mai multă putere de foc pe măsură ce își epuizează rezervele obișnuite de muniție.

Înaltul oficial militar american a apreciat că Rusia își va epuiza stocurile de muniție complet utilizabile până la începutul anului 2023, dacă nu va recurge la furnizori străini și la stocuri mai vechi.

Citește și: ANALIZA Când se va termina războiul din Ucraina? Când Vladimir Putin va pleca de la putere

"Evaluăm că, la ritmul de tragere pe care Rusia l-a folosit, Rusia și-a folosit muniția de artilerie și de rachete în ceea ce privește ceea ce am numi muniție de artilerie și de rachete complet utilizabilă. Probabil că ar putea face acest lucru până la începutul anului 2023", a declarat oficialul.

Folosirea stocurilor mai vechi implică riscuri, a declarat oficialul.

"Cu alte cuvinte, încarci muniția și îți încrucișezi degetele și speri că se va trage sau că atunci când va ateriza va exploda", a spus oficialul.

Citește și: Curtea de Conturi: Zero controale la vamă cu scanerele mobile. Au intrat 316.000 camioane în doi ani

Iran, „depozitul” extern de muniție al Rusiei

Iranul a transferat drone către Rusia pentru a fi folosite în Ucraina, spun oficialii americani și ucraineni. De asemenea, Moscova încearcă să obțină sute de rachete balistice de la Iran și oferă Teheranului un nivel fără precedent de sprijin militar și tehnic în schimb, a declarat vineri trimisul Marii Britanii la Națiunile Unite.

Barbara Woodward a mai spus că Marea Britanie este "aproape sigură că Rusia încearcă să se aprovizioneze cu armament din Coreea de Nord (și) din alte state puternic sancționate, în timp ce propriile lor stocuri se diminuează în mod palpabil".

Luna trecută, Iranul a recunoscut că a furnizat Moscovei drone, dar a spus că acestea au fost trimise înainte de războiul din Ucraina.

Rusia a negat că forțele sale au folosit drone iraniene pentru a ataca Ucraina și a negat că Coreea de Nord i-a furnizat arme, potrivit Reuters.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te