Rusia, despre trupele de la granița cu Ucraina: Le ținem cât considerăm necesar

DE Alexandru Pop | 07.04.2021 - 15:29
Dmitry Peskov, despre trupele de la granița cu Ucraina: Le ținem cât considerăm necesar/FOTO: kremlin.ru

Rusia va menţine forţe militare la granița cu Ucraina atâta timp cât va considera necesar, a declarat miercuri Kremlinul, reafirmând că acestea nu reprezintă vreo ameninţare pentru nimeni, relatează Reuters.

SHARE

"Repet încă o dată ceea ce am spus deja de mai multe ori - Rusia nu a ameninţat pe nimeni şi nu ameninţă pe nimeni, nu reprezintă o ameninţare pentru nimeni. Forţele armate ruse situate acolo (în apropiere de frontiera ucraineană) se află pe teritoriul Federaţiei Ruse, întrucât consideră acest lucru necesar şi oportun", a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, citat de agenţia rusă de presă Interfax, pe fondul îngrijorărilor crescute privind posibilitatea ca armata rusă să treacă graniţa cu Ucraina pe modelul conflictului din Osetia de Sud din 2008.

La granița cu Ucraina, dar în Federația Rusă

Întrebat insistent cât timp va rămâne grupul de trupe ruse în apropierea graniţei cu Ucraina, Peskov a spus: "Atât cât se va considera necesar de către conducerea noastră militară şi de către comandantul nostru suprem".

Citește și: VIDEO & FOTO Rusia testează o superarmă care poate provoca un tsunami radioactiv. Imagini din satelit

Ucraina a lansat marţi un apel către NATO să traseze o cale pentru ca ţara să poată să se alăture Alianţei Nord-Atlantice, provocând imediat o reacţie a Moscovei, care a avertizat că aderarea Ucrainei la NATO va agrava conflictul între separatiştii proruşi şi forţele ucrainene.

"Ne îndoim foarte mult că aceasta va ajuta Ucraina să îşi rezolve problemele interne. Din punctul nostru de vedere, aceasta va înrăutăţi şi mai mult situaţia", a afirmat Peskov cu o zi în urmă, potrivit AFP.

De la sfârşitul lunii martie Rusia comasează trupe şi echipamente militare la frontiera ucraineană, în special, în dreptul regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, dar şi mai la nord, în regiunea Voronej, precum şi în Crimeea, anexată în 2014, potrivit Agerpres.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.