Rusia a înființat un centru de criză pentru repatrierea „turiștilor” din Turcia

DE Adina Mutăr | 18.04.2021 - 14:13
Transporturile repatriaților, sub controlul Rosaviatsiya/Foto voiceaviation.com

Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia a înființat un centru de criză pentru aducerea cetățenilor ruși din Turcia, a anunțat autoritatea, potrivit agenției TASS.

SHARE

„Centrul de criză din Rosaviatsiya (Agenția Federală de Transport Aerian) va informa periodic Ministerul Transporturilor din Rusia cu privire la numărul de zboruri efectuate din Turcia către Rusia, numărul cetățenilor transportați, precum și numărul cetățenilor ruși care au rezervat bilete de avion, care așteaptă să se întoarcă în patria lor", se arată în comunicat.

La ședința din 17 aprilie au participat reprezentanți ai Ministerului de Externe al Rusiei, Ministerului Transporturilor, Ministerului Dezvoltării Economice, Agenției Federale de Turism, Corporației de Stat pentru Administrarea Traficului Aerian și companiilor aeriene rusești însărcinate cu transportul cetățenilor ruși din Turcia.

Citește și

Peste trei milioane de oameni infectați cu COVID au murit în întreaga lume

Lacheul lui Stelian Nistor, actorul George Ivașcu, se crede șef al masoneriei. Însă a fost exclus

 

„Autoritățile au evaluat situația actuală privind repatrierea compatrioților, inclusiv disponibilitatea transportatorilor pentru campania de repatriere", se menționează în comunicat.

„Situația repatrierii rușilor din Turcia este sub controlul Rosaviatsiya. Agenția va lua deciziile necesare pentru a rezolva situația cu promptitudine.”

Rusia a suspendat zborurile către Turcia motivând creșterea numărului de cazuri de coronavirus. Analiștii militari consideră că o astfel de suspendare aduce pierderi de milioane de dolari Rusiei, iar motivul invocat nu este credibil. Mai degrabă, este vorba de repatriere a altui gen de „turiști”, pe fondul unor tensiuni NATO-Rusia.

Două zboruri regulate pe săptămână între Istanbul și Moscova vor continua serviciul în perioada de suspendare, potrivit Tatiana Golikova, vicepremierul rus.

De asemena, zborurile pentru a duce acasă cetățenii ruși care lucrează la proiectul centralei nucleare Akkuyu din provincia Mersin din sudul Turciei vor continua, potrivit acesteia.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.