Românul care a furat monedele de aur de 1.000.000 $ pe aeroportul din Frankfurt. Cu ce le-a înlocuit

DE Vlad Alexandru | 25.07.2023 - 16:06
Monede de aur Foto: Pexels.com (imagine cu rol ilustrativ)

Un român acuzat că a furat monede de aur în valoare de 1 milion de dolari pe aeroportul din Frankfurt a fost condamnat la închisoare. Pentru a nu se descoperi paguba, românul a înlocuit monedele cu altceva fără valoare. A fost însă neatent și a ajuns pe mâna poliției.

SHARE

Un român va face trei ani și jumătate de închisoare în Genmania, fiind acuzat că a furat monede de aur de 1 milion de dolari pe aeroportul din Frankfurt.

”Comoara” i-a fost confiscată de polițiști. Aceștia au ajuns destul de repede la el, urmând indiciile pe care le-a lăsat din greșeală la locul faptei. 

Pedeapsa a fost decisă de Tribunalul Regional din Landshut.

Cum ”a transformat” un român monedele de aur în pietre fără valoare. ”Magia” l-a dus la închisoare

Pe 11 mai anul trecut, românul acuzat în prezent și cel puțin un complice ar fi trebuit să ducă mai multe cutii pline cu monede de aur de la aeroportul din Frankfurt la un comerciant de aur din Erding. Procurorul Sandra Mesch l-a acuzat pe bărbat că a schimbat aurul cu pietre fără valoare.

În mod evident, nu au acționat foarte inteligent. Nici măcar nu au purtat mănuși în timpul miraculoasei transformări a aurului în banală piatră. Un proces separat este în curs de desfășurare împotriva celuilalt angajat al companiei de expediție, screie stiridiaspora.ro.

Judecătorul Thomas Lindinger i-a atras atenția tânărului român, de 32 de ani, la începutul procesului, că în timpul recuperării probelor au fost găsite potriviri ADN pe pietre.

Citește și: Românii au furat alune, ciocolată și balsam de rufe în Germania

În plus, în timpul analizării telefonului mobil al acuzatului, anchetatorii au dat peste o fotografie făcută în ziua faptei în care apar monedele de aur.

 "Poate că ar fi logic să ne gândim la o mărturisire". Nici o astfel de mărturisire nu ar fi considerată prematură și, în consecință, nu ar fi luată în considerare la stabilirea sentinței. Avocatul apărării, Marcus Gottschalk, a preluat apoi cuvântul.

Cu toate acestea, nu s-a ajuns la un acord de recunoaștere a vinovăției, pentru care bărbatul de 32 de ani ar fi trebuit să depună mărturie împotriva complicilor săi, dar i-a acoperit.

Monetăria australiană trebuie să plătească daunele.

Potrivit rapoartelor, aceștia au trimis monedele ca transport obișnuit consolidat "pentru prima dată în istoria companiei", aparent din motive de costuri.

Citește și: Ce se întâmplă de la 1 august cu românii care muncesc în Germania

Astfel, monedele au fost încărcate pentru ultima etapă din avion în spatele unei dube cu o prelată. Simpla vedere a acestui vehicul a provocat uimire în Erding.

Potrivit ofițerului de caz din cadrul poliției din Erding, acesta era folosit de obicei pentru a livra pliantele publicitare ale monetăriei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te