România trimite noi salvatori în Grecia. Un nou modul de intervenţie va pleca să stingă incendii

DE Florin Budescu | Actualizat: 19.07.2023 - 10:18
România trimite noi salvatori în Grecia - Foto: Wikimedia/Carl Osbourn/CC BY 2.0 - imagine cu caracter ilustrativ

România trimite un nou modul, format din 40 de salvatori, pentru a interveni la stingerea incendiilor de pădure din Grecia. Cei 40 sunt de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţile subordonate.

SHARE

Salvatorii vor pleca spre Grecia şi se vor alătura contingentului format din 40 de pompieri salvatori care sunt deja prepozitionaţi în zona afectată de incendii de pădure.

Premierul Marcel Ciolacu a convocat marţi seară, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), pentru a aproba suplimentarea aceasta.

România trimite noi salvatori în Grecia

”Astfel, în cursul zilei de astăzi, vor pleca spre Grecia încă 40 de specialişti din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţilor subordonate.

30 dintre aceştia se vor deplasa pe cale aeriană, cu o aeronavă aflată în dotarea Ministerului Apărării Naţionale, iar 10 se vor deplasa pe cale terestră cu mijloace de intervenţie specifice, respectiv 3 autospeciale de stins incendii de pădure, 1 cisternă de 10.000 litri şi un autoturism 4x4 (Duster)”, precizează Executivul.

Citeşte şi: Grecia strigă după ajutor în stingerea incendiilor. România răspunde prompt cu încă 30 de pompieri

Hotărârea a fost aprobată de CNSU având în vedere monitorizarea atentă a situaţiei generate de incendiile de vegetaţie din Republica Elenă şi solicitarea de asistenţă internaţională a autorităţilor din Grecia prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, precum şi cu informarea prealabilă a preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis, conform News.ro.

Citeşte şi: Caniculă extremă cu temperaturi de 44 de grade Celsius în Grecia. Pericol uriaș de incendii

Misiunea externă de sprijin se realizează prin Mecanismul European de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, unde Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională, mai arată Guvernul.

Până la acest moment, pe teritoriul elen, un contingent format din 40 de pompieri salvatori sunt deja prepozitionaţi în zona afectată de incendii de pădure şi desfăşoară misiuni specifice de limitare a răspândirii acestora”, spune Executivul.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te