România, interzisă în Schengen pe termen lung? Ce spun tinerii austrieci despre migrație?

DE Alex Darvari | Actualizat: 23.04.2024 - 21:06
România, interzisă în Schengen pe termen lung? Ce spun tinerii austrieci despre migrație? - Foto: Profimedia Images

Viitorul României, în Schengen incert pe termen lung. Ce spun tinerii austrieci despre migrație? aflăm dintr-unj sondaj de opinie care ar trebui să ne îngrijoreze. Aproape jumătate din tinerii austrieci se tem de migrație.

SHARE

România nu este în Schengen pentru că austriecii se tem de migrație. Și pentru că partidele politice nu vor să se pună rău cu populația. Altfel zis, populația votantă pune presiune pe politicieni să nu accepte România și Bulgaria în Schengen.

România, interzisă în Schengen pe termen lung? Ce spun tinerii austrieci despre migrație?

Altfel, îi vor taxa la vot. Un nou sondaj de opinie arată că temerea privind migrația crește incredibil de rapid în rândul tinerilor, iar asta nu sună bine pentru România. Procentul tinerilor austrieci care se tem de migranți s-a dublat într-un an. Cei care votează partide anti-migrație sunt majoritari

Generația Z este îngrijorată de viitorul său. Acest lucru este demonstrat de studiul "Tineretul în Germania", care este realizat în mod regulat începând din 2020. 65% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 29 de ani se tem de inflație, iar 60% se tem de războaie în Europa și în Orientul Mijlociu. Alte preocupări includ lipsa de locuințe (54%), schimbările climatice (49%), diviziunea socială (49%), criza economică (48%) și sărăcia la bătrânețe (48%).

Îngrijorările legate de o "creștere a fluxurilor de refugiați", adică migrația solicitanților de azil, au crescut în mod deosebit de puternic. În acest caz, cifrele s-au dublat față de anul trecut - de la 22 la 41%.

Potrivit autorilor studiului, această problemă a ajuns acum și la generația tânără. Preocupările par să fie în creștere "că prea mulți refugiați vin în țară și că acest lucru va aduce pericole din cauza lipsei de locuințe, a divizării sociale și a sistemelor sociale tensionate din punct de vedere financiar", scrie exxpress

Citește și: Austria încă ține România în așteptare la „poarta” Schengen-ului terestru: Karner: "Avem interese"

Tinerii vor extremiști

Mai grav, tinerii votează îân număr mare cu partidul extremist AfD care se opune migranților.

Aceste preocupări se reflectă și în preferințele politice: AfD și-a dublat cota de vot în rândul persoanelor sub 30 de ani în doar un an și se află acum pe primul loc, cu 22%, în fața Uniunii CDU/CSU, cu 20%. În schimb, partidele din coaliția "semaforizată" pierd un sprijin semnificativ. (Verzii: 18 la sută, SPD: 12 la sută, FDP: 8 la sută). Partidul Stângii și coaliția Sahra Wagenknecht (BSW) au 7 și, respectiv, 5 procente.

UE e pro-România

Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a anunțat joi, la Sofia, că a propus Consiliului Uniunii Europene să stabilească în acest an data la care se vor elimina controalele interne la frontierele terestre pentru România și Bulgaria.

Citește și: Veste uriașă pentru Schengen-ul terestru. Șefa Consiliului UE vrea o dată de aderare pentru România

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te