Rivala de-o viaţă Sophia Loren este tulburată şi întristată de moartea Ginei Lollobrigida

DE Alexandru Pop | Actualizat: 17.01.2023 - 10:42
Rivala de o viaţă Sophia Loren este tulburată şi întristată de moartea Ginei Lollobrigida - Foto: Wikipedia, ETH Bibliothek Zürich

Marea actriţă Sophia Loren a fost una dintre primele personalităţi care i-au adus un omagiu rivalei sale Ginei Lollobrigida, „La Lollo”, aşa cum o numesc italienii. Sophia Loren a declarat că „este tulburată şi întristată” de vestea morţii actriţei italiene.

SHARE

Cele două dive au avut cariere paralele în Italia şi la Hollywood şi au fost adesea considerate rivale. 

Au concurat de multe ori pentru roluri similare în filme. Într-un articol din 2015 din Vanity Fair, Lollobrigida a spus că cearta a fost începută de Loren şi că ea însăşi a găsit-o „foarte plictisitoare”, scrie Variety, conform News.ro.

Un sex-simbol la nivel mondial în anii 1950 şi ’60, Lollobrigida a lucrat cu nume mari de la Hollywood precum Humphrey Bogart, Frank Sinatra, Errol Flynn şi Rock Hudson.

Ministrul Culturii al Italiei, Gennaro Sangiuliano, a scris pe Twitter: „Adio unei dive a marelui ecran, protagonistă a unei jumătate de secol de cinema italian. Farmecul tău va rămâne etern. Ciao Lollo”. 

Citeşte şi: Celentano își ia o mașină nouă cu banii pe un sezon din „Las Fierbinți”. Cât câștigă Giani și Bobiță

„Ciao Gina. Cu tine ne-a părăsit ultima divă”, a scris pe Twitter regizorul Giulio Base, a cărui soţie, şefa festivalului Filming Italy Tiziana Rocca, a jucat un rol esenţial pentru ca Lollobrigida să obţină o stea pe Hollywood Walk of Fame în 2018.

Al Di Meola şi-o aminteşte: „Ea a fost prima vedetă de film adevărată pe care mi-o amintesc. Poate acum vreo 20 de ani, am avut un spectacol la Roma şi în timp ce cântam o observ pe Gina în primul rând! Wow! M-am oprit, m-am dus la marginea scenei şi am întrebat dacă e ea? Mi-a zâmbit şi a dat din cap că da! Era încântată şi pur şi simplu nu-mi venea să cred că stătea acolo. Şi aceasta este povestea mea cu Gina Lollobrigida”. 

Lollobrigida este cel mai bine cunoscută printre compatrioţii ei din clasicul film al lui Luigi Comencini, din 1953 „Pâine, dragoste şi vise”.

citeşte şi: Sophia Loren se va întoarce pe marile ecrane în rolul unei supravieţuitoare a Holocaustului

Într-un interviu din 2018 pentru Variety, Lollobrigida îşi amintea: „De Sica m-a învăţat să înţeleg cinematograful. M-a ajutat să înţeleg că cinematografia este o artă; o artă care vă poate oferi o mulţumire imediată pentru că răspunsul publicului este atât de minunat”. 

În afara Italiei, ea este renumită pentru că a interpretat rolul seducătoarei Esmeralda, în „The Hunchback of Notre Dame” (1956), alături de Anthony Quinn, "Queen Sheba", cu Yul Brynner, în filmul lui Vidor, „Solomon and Sheba” (1959), şi sora lui Napoleon, Paolina Bonaparte, în „Venus imperială” (1962).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te