RIA Novosti: „Grup secret NATO cu contractori români la Odesa monitorizează navele în Marea Neagră”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 17.04.2022 - 16:05
„Grup secret NATO cu contractori români la Odesa monitorizează navele în Marea Neagră”/foto: fleemon
Reacții la RIA Novosti/foto: rețele socializare

O bază secretă a unui grup de monitorizare al NATO, din care fac parte și contractori miliatri români, acționează într-una din suburbiile Odesei cu echipamente care monitorizează mișcarea navelor în Marea Neagră, informează agenția rusă RIA Novosti.

SHARE

„În mijlocul agresiunii militare necruțătoare a trupelor Kremlinului în Ucraina, un grup secret de monitorizare al NATO, incluzând contractori militari din România, a început să lucreze la Odesa”, scrie RIA Novosti citând o sursă din agenția rusă de aplicare a legii care se raportează la informatori din trupele ucrainene.

Sursa agenției rusești susține că baza secretă a grupului de monitorizare NATO, situată în suburbiile Odessei, dispune de echipamente care permit identificarea „coordonatele exacte ale oricărei nave din Marea Neagră pe o rază de până la 200 de kilometri”.

Citește și

Bulgaria interzice navelor rusești să intre în porturile sale de la Marea Neagră. Ce primejdii sunt

O navă turcească a salvat contracronometru 54 de marinari de pe Moskva, care trimisese SOS

Potrivit interlocutorului agenției rusești, printre specialiștii grupului de monitorizare se numără și angajați ai Grupului Northstarsupport din România.

„Grupul își propune să oprească debarcarea forțelor armate ruse și să ofere ucraineniilor locația navelor rusești pentru a-și ghida rachetele Neptune. Potrivit știrilor, trupele ruse, la începutul săptămânii trecute, au distrus un centru de colectare și antrenament de mercenari străini lângă Odesa, folosind rachete bastioane de înaltă precizie. Este pertinent să menționăm aici că NATO nu dorește să se implice direct în conflictul în curs dintre Rusia și Ucraina, inclusiv nedeclararea unei zone de excludere a zborului asupra națiunii sfâșiate de război”, scrie RIA Novosti, ceea ce a stârnit o seamă de reacții.

În replică, North Star Support Group (NSSG) – unul dintre liderii globali ai segmentului de servicii de consultanță și management al riscului pentru companii private ce desfășoară operațiuni de business în cele mai dificile regiuni din lume – a anunțat că informația transmisă de agenția RIA Novosti, conform căreia colaboratori români ai companiei ar fi implicați în operațiuni desfășurate în Odesa, este complet falsă, potrivit G4Media.

„NSSG nu are în momentul de față colaboratori în orașul Odesa, din Ucraina, și nu desfășoară nicio activitate în această zonă. Mai mult decât atât, NSSG nu este o companie de tipul PMC – Private Military Company – și nu are nicio implicare militară în teatrele de conflict, inclusiv în războiul din Ucraina”, se precizează în comunicatul oficial al companiei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te