Rezultatele la Bacalaureat 2022 se vor afișa până în ora 12:00. Condiții de promovare și contestații

DE Daniel Toșa | Actualizat: 27.06.2022 - 09:09
Rezultatele de Bacalaureat 2022 se vor afișa până în ora 12:00. Condiții de promovare și contestații/FOTO: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Rezultatele examenului de bacalaureat urmează să fie afişate luni, până la ora 12:00, după care, până la ora 18:00, pot fi depuse eventualele contestaţii, rezultatele finale fiind aşteptate la 1 iulie.

SHARE

Rezultatele vor fi disponibile pe platforma bacalaureat.edu.ro și la avizierul școlii. Numele elevilor vor fi anonimizate.

În această situație, codurile individuale înlocuiesc numele și prenumele candidaților și au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia.

Când se depun contestațiile

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, 27 iunie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Contestațiile se pot depune și online, utilizând adresa de mail comunicată de centrul de examen. La fiecare contestație depusă online, centrul de examen va trebui să confirme primirea mesajului. În cazul în care nu există confirmare de primire, rugăm candidații sa contacteze cât mai urgent acel centru de examen, scrie portalinvatamant.ro

Citește și: INTERVIU Anders Fogh Rasmussen, fost secretar general NATO: „Divizarea lumii este inevitabilă“

Pentru depunerea contestațiilor, candidații trebuie să completeză și semnează o cerere care conține și o declarație-tip în care își dau acordul ca nota de la contestației poate să scadă sau să crească.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanțiii legali ai acestora.
Cererea pentru contestații trebuie să conțină numele candidatuluii, CNP-ul, seria și numărul de bulletin, școala absolvită, profilul și specializare.

Citește și: Ironii ale liderilor G7 la adresa lui Putin: „Dăm jos sacourile?”. „Trebuie să ne arătăm pectoralii”

Președintele comisiei de examen, împreună cu unul dintre vicepreședinți, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din școala respectivă primesc contestațiile pe baza unui process verbal și le înregistrează.

Când se afișează rezultatele finale

În funcție de notele obținute la BAC 2022, elevii vor primi calificativul „admis” sau „respins”. 

Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 28-30 iunie, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe 1 iulie. Candidații care promovează examenul de bacalaureat pot continua studiile în învățământul superior, în țară sau în străinătate, în conformitate cu condiţiile generale şi specifice stabilite în acest sens.

În urma promovării examenului de bacalaureat, absolventului i se eliberează diplomă de bacalaureat.

Cum se calculează media de la Bacalaureat

Media notelor la probele scrise de la BAC 2022 se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjește la 6,00.

Limba română - 8

Matematică - 9

Geografie - 10

Media se va calcula (8+9+10)/3 = 9

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te