Refuzată în Schengen, România încalță armata Austriei și supără populația. Ce preț uriaș am cerut?

DE Alex Darvari | Actualizat: 30.11.2023 - 13:58
Refuzată în Schengen, România încalță armata Austriei și supără populația - Foto: Profimedia Images (Imagine cu caracter ilustrativ)
Refuzată în Schengen, România încalță armata Austriei și supără populația - Foto: Profimedia Images

România va încălța armata Austriei, fapt care a stârnit supărarea unei părți a populației. Prețul unei perechi de bocanci este 140 de euro, după cum a scris presa austriacă.

SHARE

România încalță armata Austriei, fapt care a stârnit supărarea unei părți a populației, care s-a exprimat zgomotos pe rețelele de socializare. Prețul unei perechi de bocanci este 140 de euro, după cum a scris express.

Forțele armate austriece primesc noi cizme de teren. Deși noul model a fost dezvoltat în Austria, acesta este produs în România. Iar acest lucru stârnește în prezent agitație în mediul online, potrivit sursei mai sus menționate.

Citește și: De ce nu ne vrea de fapt Austria în Schengen, nici în 2024. ”Nu mai e loc de menajamente”

Refuzată în Schengen, România încalță armata Austriei și supără populația. 

Ministrul Apărării, Klaudia Tanner (53 de ani), le-a prezentat soldaților austrieci noile lor cizme de luptă. Au fost comandate 35.000 de perechi de cizme de luptă pentru anii 2023-2025. Noul model va "crește performanța și pregătirea operațională a armatei", a anunțat Tanner.

Citește și: Austria a dat răspunsul final privind aderarea la Schengen a României. Ne rămâne o ultimă soluție

Cizmele sunt concepute pentru a stăpâni în mod optim toate provocările - atât vara, cât și iarna. Noile cizme de luptă vor avea, de asemenea, un aspect complet nou, renunțând la vechea culoare neagră.

A fost aleasă culoarea bej pentru a se asorta cu uniforma, iar acest lucru a stârnit supărarea foștilor militari.

Citește și: Cum vrea România să treacă peste veto-ul Austriei și să intre în Schengen. Cine ne sunt aliați

Într-o postare pe Twittwer cineva spune că: „Îmi amintesc foarte bine cum curățam cizmele acum 30 de ani. Când mă gândesc, îmi imaginez că trebuie să curăț o cizmă din piele de culoare deschisă. Oare nu mai este important luciul de protecție? Sau cizmele pot fi purtate doar pe vreme frumoasă?”

Ziariștii spun că ideea bocancilor de soldat a fost dezvoltată în Austria. O companie austriacă, RUKAPOL, produce, de asemenea, produsul, dar nu în această țară, ci în România, din motive de costuri. Se spune că o pereche costă 140 de euro.

A existat o licitație la nivelul UE, a confirmat purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate, Michael Bauer, pe X (Twitter). Nicio companie nu ar fi produs pantoful în această cantitate și la acest preț, în Austria.

Dincolo de aspect, mai este o critică adusă de multă lume: o instituție națională ar fi trebuit primească produse fabricate în propria țară, adică în Austria. Acest tip de mesaj a fost des întâlnit tot pe twitter.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te