Reacțiile președintelui Iohannis și ale altor lideri după atacul terorist de la Viena

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 03.11.2020 - 09:05
Foto: politico.eu

Atacul terorist de luni seara din centrul Vienei a fost condamnat de lideri din întreaga lume. Președintele României, Klaus Iohannis, a calificat atacul drept un ”act de teroare atroce”.

SHARE

Klaus Iohannis:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a reacţionat, luni, după atacul terorist din Viena, pe care îl califică, într-un mesaj pe Twitter, ca fiind un "act de teroare atroce". 

"Veşti teribile de la Viena în seara aceasta. Condamn cu tărie acest atroce act de teroare. Condoleanţele mele familiilor şi celor apropiaţi victimelor. România se solidarizează cu Austria", este mesajul transmis de Klaus Iohannis, pe Twitter.

Charles Michel:

Preşedintele Consiliului European Charles Michel a scris, pe Twitter, un mesaj prin care condamnă atacul: "Europa condamnă vehement acest act laş care încalcă valorile umane. Gândurile mele se îndreaptă către victime şi locuitorii oraşului Viena în noaptea acestui atac teribil. Suntem alături de Austria".

Emmanuel Macron:

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi-a exprimat "şocul şi tristeţea" după atacul din capitala Austriei.

"Noi, francezii, suntem la fel de şocaţi şi trişti ca austriecii după atacul din Vienna. După Franîa, o altă ţară prietenă este sub atac. Aceasta este Europa noastră. Duşmanii noştrii trebuie să ştie cu cine au de a face. Nu vom ceva în faţa nimănui", a scris preşedintele Franţei pe Twitter.

Josep Borrell:

Într-o postare pe Twitter, şeful diplomaţiei europene Josep Borrell s-a declarat "şocat şi mişcat" de aceste atacuri, pe care le-a calificat drept "un act de laşitate, violenţă şi ură". "Gândurile mele sunt alături de victime şi de familiile lor, precum şi de cetăţenii Vienei. Suntem alături de voi", a adăugat oficialul european.

David Sassoli:

"Peste tot pe continentul nostru suntem uniţi împotriva violenţei şi a urii", a scris pe Twitter preşedintele Parlamentului European David Sassoli.

Donald Trump:

Preşedintele american Donald Trump a denunţat pe Twitter "încă un act de terorism josnic" comis la Viena, unde un atentat terorist a făcut doi morţi luni seară, adăugând că "atacurile răului" trebuie să înceteze, informează marţi France Presse şi DPA.

"Statele Unite sunt alături de Austria, Franţa şi întreaga Europă în lupta împotriva teroriştilor, inclusiv a teroriştilor islamici radicali", a postat pe Twitter candidatul republican cu o zi înainte de scrutinul în care el candidează pentru realegere.

"Aceste atacuri ale răului asupra oamenilor nevinovaţi trebuie să înceteze", a insistat el.

"Suntem alături de oamenii din Viena prin rugăciunile noastre", a mai scris Trump pe Twitter.

Joe Biden:

Candidatul democrat la preşedinţia Statelor Unite Joe Biden şi soţia sa au condamnat atacul terorist de la Viena, informează dpa.

"După atacul terorist oribil din această seară la Viena, Austria, Jill şi cu mine suntem alături de familiile victimelor prin rugăciunile noastre. Noi trebuie să rămânem toţi uniţi împotriva urii şi violenţei", a scris el pe Twitter.

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au semănat teroare luni seară în centrul Vienei, în apropiere de o sinagogă, omorând cel puţin două persoană şi făcând mai mult răniţi. Atacatorii au început să tragă pe Seitenstettengasse în jurul orei locale 20.00 (19:00 GMT). Focuri de armă au fost trase în şase locuri diferite. Poliţia a anunţat uciderea unui suspect, au izolat o mare parte din centrul capitalei şi au cerut locuitorilor să nu îşi părăsească locuinţele.

Citește și:

Atacul terorist din centrul Vienei: Un al doilea civil a decedat

VIDEO BREAKING NEWS Atac armat în Viena

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te