Reacția SUA după declarațiile "războinice" ale lui Macron: "NU vom trimite trupe în Ucraina"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 28.02.2024 - 08:31
Reacția SUA după declarațiile "războinice" ale lui Macron: "NU vom trimite trupe în Ucraina" - Foto: Profimedia images

Reacția SUA după declarațiile "războinice" ale lui Macron: "NU vom trimite trupe în Ucraina". Casa Albă a ținut să clarifice poziția sa după ce președintele Franței a declarat că "nu este exclus ca occidentul să trimită trupe în Ucraina"

SHARE

Statele Unite reacționează după declarațiile "războinice" ale lui Macron. Mai multe țări membre NATO, printre care SUA, Germania și Marea Britanie, au exclus categoric posibilitatea unei astfel de acțiuni.

Reacția SUA după declarațiile "războinice" ale lui Macron: "NU vom trimite trupe în Ucraina"

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat marți că nu exclude trimiterea de trupe occidentale în Ucraina pentru a sprijini Kievul.

"Nu există astăzi un consens pentru a trimite trupe terestre într-o manieră oficială, asumată și aprobată. Dar, în dinamică, nimic nu ar trebui să fie exclus.

Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga acest război ," a explicat Emmanuel Macron, potrivit CNN.

Citește și: Kremlinul amenință că aruncă Europa în război. Dimitri Peskov: „Un conflict cu Rusia, inevitabil”

Casa Albă a reacționat imediat precizând că "SUA nu vor trimite trupe să lupte în Ucraina", și reiterând  angajamentul pentru furnizarea de asistență militară și susținere pentru apărarea Ucrainei.

De asemenea, cancelarul german Olaf Scholz și prim-ministrul britanic Rishi Sunak au confirmat că nu există schimbări în poziția convenită anterior, care exclude desfășurarea de trupe europene sau NATO în Ucraina.

Biroul premierului italian Giorgia Meloni a subliniat că sprijinul Italiei nu implică trimiterea trupelor pe teritoriul ucrainean.

Citește și: Macron anunță „coaliția” pentru furnizarea de rachete cu rază lungă de acțiune către Ucraina

Dimitri Peskov, unul dintre cei mai influenți și apropiați oameni ai lui Vladimir Putin, care ocupă funcția de purtăror de cuvânt al Kremlinului a ameințat, marți, că un conflict cu Rusia ar fi inevitabil dacă țările occidentale vor trimite trupe în Ucraina.

Peskov a spus că guvernele occidentale ar trebui să se gândească bine dacă această „mișcare” este sau nu în interesul țării lor. 

Citește și: UE și NATO, din care fac parte România, ar putea trimite trupe în Ucraina. Ce lider a spus asta?

"În acest caz, trebuie să vorbim nu despre probabilitatea, ci despre inevitabilitatea unui conflict", a declarat Peskov.

"Aceste țări trebuie, de asemenea, să evalueze și să fie conștiente de acest lucru, întrebându-se dacă acest lucru este în interesul lor, precum și în interesul cetățenilor din țările lor", a declarat el jurnaliștilor în timpul unei convorbiri zilnice de marți. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te