Putin va ataca furibund până vin avioanele F-16. Piloții ucraineni, antrenați în România

DE Adina Mutăr | Actualizat: 13.01.2024 - 11:26
Putin va ataca furibund până vin avioanele F-16. Piloții ucraineni, antrenați în România - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Putin va ataca furibund până vin avioanele F-16. Piloții ucraineni, antrenați în România. Potrivit Serviciului de Informații pentru Apărare al Estoniei, numărul crescut de atacuri cu rachete ale Rusiei asupra țintelor ucrainene arată că Moscova se teme de sosirea avioanelor F-16

SHARE

Putin va ataca furibund până vin avioanele F-16. Piloții ucraineni, antrenați și în România, își încheie instructajul.

Colonelul Ants Kiviselg, comandantul Centrului de informații al Forțelor de Apărare Estoniene evaluează că Rusia a folosit în mod activ bombardiere cu rază lungă de acțiune și rachete Kalibr în ultimele săptămâni pentru a lovi armata ucraineană, industria de apărare și infrastructura.

Putin va ataca furibund până vin avioanele F-16. Piloții ucraineni, antrenați în România

„În toată țara s-au înregistrat lovituri asupra porturilor, infrastructurii electrice și feroviare, asupra aerodromurilor militare, depozitelor de arme și muniții și bazelor de antrenament, precum și asupra întreprinderilor din industria de apărare angajate în producția și repararea armelor”, a spus Kiviselg, potrivit European Pravda.

Potrivit șefului serviciilor de informații estoniene, intensificarea atacurilor rusești asupra aerodromurilor ucrainene „indică faptul că rușii consideră că sosirea avioanelor F-16 în arsenalul Ucrainei este o turnură periculoasă”.

Kiviselg susține că tactica Rusiei vizează copleșirea sistemului de apărare aeriană al Ucrainei.

Deoarece Rusia produce în prezent mai multă muniție, Kiviselg prevede mai multe atacuri la scară largă pe măsură ce vremea rece se apropie.

Piloții ucraineni sunt pregătiți în România, Danemarca, Franța și Marea Britanie.

Șase piloți ucraineni și-au finalizat pregătirea de bază în Marea Britanie, înainte de Crăciun.

Ucraina vrea și avioane A-10 americane

Șase avioane F-16 pe cerul Ucrainei, într-o primă fază, nu schimbă radical supremația aeriană și, până la sosirea întregii flote, armata ucraineană cere alte avioane.

Potrivit lui Oleksandr Sirski, comandantul Forțelor terestre ale Ucrainei, Kievul necesită mai multe avioane militare, cum ar fi aeronava de atac americană A-10, pentru a ajuta infanteria în operațiunile de luptă.

Citește și: Când va primi Ucraina alte avioane F16 din Vest? Costă 30.000.000$ și sunt „coșmarul” lui Putin

„Aș vorbi despre A-10 ca opțiune dacă ni se vor da. Nu este un avion nou, dar este de încredere, ce si--a dovedit capacitățile în multe războaie și are o gamă largă de arme pentru distrugerea țintelor terestre pentru a ajuta infanteria”.

Potrivit lui Sirski, Ucraina are nevoie și de aeronave care pot lansa rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune.

El a menționat că A-10 ar oferi un sprijin decisiv trupelor terestre, deoarece aceste avioane sunt concepute pentru a distruge ținte terestre: tancuri, artilerie.

Citește și: Norvegia sare în ajutorul Ucrainei. Trimite avioane F-16 și permite vânzarea directă de arme

Comandantul a adăugat că elicopterele de atac precum AH-64 Apache, AH-1 Super Cobra și UH-60 Black Hawk ar putea juca, de asemenea, un rol important.

American A-10 Thunderbolt este o aeronavă de atac subsonică fabricată în Statele Unite, fiind în serviciu încă din anii 1970.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te