Putin știe cum va fi atacată Rusia de NATO. Războiul va fi în Europa de Est

DE Adina Mutăr | Actualizat: 06.03.2024 - 10:11
Putin știe cum va fi atacată Rusia de NATO. Războiul va fi în Europa de Est - Foto: Profimedia Imagess (imagine cu caracter ilustrativ)

Putin știe cum va fi atacată Rusia de NATO. Războiul va fi în Europa de Est. Analiștii militari ruși au prezentat un scenariu probabil pentru un atac asupra Rusiei de către NATO în revista Voyennaya Mysl (Gândirea militară), o publicație a Ministerului rus al Apărării.

SHARE

Putin știe cum va fi atacată Rusia de NATO. Războiul va fi în Europa de Est, după scenariul analiștilor militari.

Autorii cred că un atac ar putea începe cu o lovitură globală rapidă urmată de mai multe lovituri masive de rachete și aviație asupra infrastructurii administrativ-politice și militar-industriale a țării.

Putin știe cum va fi atacată Rusia de NATO. Războiul va fi în Europa de Est

În această fază, Forțele Aerospațiale Ruse ar juca un rol predominant în respingerea  agresiunii.

Potrivit scenariului, inamicul are în vedere crearea de grupuri multirol combinate compacte, extrem de mobile, capabile să provoace pierderi grele infrastructurii administrativ-politice și militar-industriale în toate sferele: pe sol, pe mare, în aer, în spațiul cosmic și în spațiul cibernetic. 

Aceste formațiuni militare de tip nou sunt desemnate ca „formațiuni operative comune” (JOF). Lupta și puterea numerică a JOF în timp de pace poate fi de 50-70% din cea necesară în timp de război.

Experții militari dau și o probabilă dată a izbucnirii războiului, care coincide cu cea avansată de analiști militari occidentali.

„Cele mai așteptate modalități de utilizare a JOF sunt operațiuni/campanii aer-terrestre (maritime). Acestea ar începe cu operațiuni aeriene ofensive - din 2030 în aer-spațiu, iar în viitor operațiuni spațiu-aer - constând într-o rapidă ( instantanee) lovitură globală și mai  multe lovituri majore aeriene și cu rachete”, potrivit scenariului publicat de agenția rusă Tass.  

Aviația ar fi una dintre primele aripi militare care va intra în operațiuni de luptă, chiar înainte de desfășurarea grupului de luptă principal.

În faza premergătoare războiului, vor fi misiuni de recunoaștere și provocări

Înaintea fazei active a operațiunii, potrivit experților militari ruși, inamicul va întreprinde acțiuni potențial agresive, inclusiv provocări, în scopul controlării situației, precum și intensificarea tuturor tipurilor de activități de informații. 

În plus, va desfășura portavioane cu grupuri de luptă și nave cu rachete ghidate sub masca exercițiilor. 

Avioanele inamice, inclusiv bombardiere strategice și drone, vor începe să efectueze zboruri regulate în apropierea granițelor naționale ale Rusiei.

Demn de remarcat, toate aceste acțiuni premergătoare sunt deja în desfășurare, potrivit experților militari de la Telegram/Rybar.

Factorii de mai sus, după cum subliniază experții, extind gama de amenințări militare la adresa Rusiei. Acest lucru impune noi cerințe pentru asigurarea securității naționale, unul dintre rolurile cheie fiind asumat de Forțele Aerospațiale.

„Rolul tot mai mare al Forțelor Aerospațiale în structura generală a conflictelor militare stabilește noi sarcini în următoarele domenii: dezvoltarea și punerea în funcțiune a unor modele noi și îmbunătățite de sisteme aeriene, inclusiv vehicule aeriene fără pilot, arme și echipamente militare; crearea și implementarea de sisteme avansate de control automat; modernizarea misiunilor de recunoaștere, inginerie aviatică, aerodromuri și a altor tipuri de sprijin cuprinzător", se sarată în articol.

Autorii consideră că în timp de pace este necesar să se asigure disponibilitatea de a răspunde la operațiunile grupurilor inamice, o parte semnificativă a misiunilor din spațiul aerian urmând să fie repartizată unităților operative ale Forțelor Aerospațiale și apărării aeriene.

Pericolul unei ciocniri directe în viitorul apropiat

Concomitent u scenariul de război publicat în revista Ministerului rus al Apărării, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a declarat că există un pericol real de ciocniri cu Alianța Nord-Atlantică.

Citește și: VIDEO Ce țară europeană trimite trupe în România în cazul unui atac rusesc? În câte zile ajung?

 Rusia și NATO se confruntă cu pericolul unei ciocniri armate directe în Europa de Est, a declarat ambasadorul.

„De fapt, ne confruntăm cu pericolul unei ciocniri directe între forțele armate ale Rusiei și Alianța Nord-Atlantică în Europa de Est”, a declarat ambasadorul rus, citat într-un comunicat postat pe canalul Telegram al Ambasadei Rusiei.

„Până de curând, era imposibil de imaginat că tancuri americane și germane vor circula pe câmpurile țării vecine cu Rusia”, a continuat el.

„Atunci, a devenit evident pentru toată lumea că specialiștii occidentali ajută în mod activ forțele armate ucrainene cu întreținerea echipamentelor scumpe precum sistemele Patriot și cu ajutorul în reglarea tirurilor”.

Citește și: „Schengen militar” obligă România să construiască poduri pentru logistica NATO. Rusia, vizată

Se pare că Moscova se bazează pe revolta fermierilor, pe care serviciile secrete ruse o alimentează și o monitorizează.

„Sunt convins că fermierii din America, Europa și Rusia sunt interesați în primul rând de viața pașnică și de o oportunitate de a-și cultiva pământul fără teamă pentru viitor. Dar, din păcate, "șoimii" locali care împing planeta către un al treilea război mondial sunt indiferenți față de aspirațiile lor”, a adăugat reprezentantul principal al Rusiei în Statele Unite, referindu-se la liderii militari și politicienii americani care încurajează războiul. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te