VIDEO Ce țară europeană trimite trupe în România în cazul unui atac rusesc? În câte zile ajung?

DE Adina Mutăr | Actualizat: 26.02.2024 - 12:04
Ce țară europeană trimite trupe în Romania in cazul unui atac rusesc? În câte zile ajung? - Foto: profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Ce țară europeană trimite trupe în Romania in cazul unui atac rusesc? - Foto: Telegram/Rybar

Ce țară europeană trimite trupe în România în cazul unui atac rusesc? În câte zile ajung? Analiștii militari ruși urmăresc cu atenție manevrele țărilor NATO aproape de granițele Rusiei

SHARE

Analiștii ruși au arătat că, în aprilie, va fi simulată o operațiune numită Grand South în care trupe și echipamente germane vor fi transferate prin Ungaria spre România. Operațiunea simulează respingerea unui atac al Rusiei asupra unui stat membru al NATO, așa cum este România.

„Transferul” se va efectua în câteva zile

Toate exercițiile NATO, separate sau în ansamblu, au ca obiectiv transferul de tehnică militară, în opinia analiștilor ruși de la canalul Telegram/Rybar.

De altfel, o serie de exerciții implică din ce în ce mai multe țări ale Alianței Nord-Atlantice. În urmă cu câteva zile a început în Germania evenimentul Grand North, în cadrul căruia personalul militar german va exersa scenariul unui conflict militar în regiunea arctică.

Ce țară europeană trimite trupe în Romania în cazul unui atac rusesc? În câte zile ajung?

Unități din Forța de Reacție Rapidă vor fi dislocate în Norvegia. Transportul lor, atât infanterie, cât și arme grele, este efectuat atât pe calea aerului, cât și peste Marea Nordului.

Totuși, acesta nu este singurul antrenament de acest fel planificat în următoarele săptămâni și luni. Poimâine va începe exercițiul Grand Center pentru ieșirea grupurilor de luptă ale Forțelor Armate Germane prin Polonia în direcția țărilor baltice.

În aprilie va fi organizat un eveniment Grand South pentru transferul de urgență al forțelor și echipamentelor trupelor germane prin Ungaria către România pentru a exersa respingerea unui atac asupra unui membru al Alianței.

Aceste exerciții urmăresc depășirea barierelor birocratice în cazul transportului de urgență a convoaielor militare spre poziția destinată, fără protocoale vamale, pentru a scurta la maximum timpii deplasărilor.

Citește și: Ministrul de Externe german, in vizorul unei drone rusesti în Ucraina. Cum a scăpat cu viață?

Serie va fi completată de exercițiul Grand Quadriga din Lituania, unde se vor desfășura lupte defensive ca parte a Forței de Reacție Rapidă a NATO. 

Toate acestea se întâmplă sub auspiciile seriei de exerciții Quadriga 2024.

„Dacă te uiți la hartă, devine clar, fără nicio explicație, care este scopul principal al evenimentelor. Sarcina principală este de a practica transferul operațional al unui număr mare de forțe în zona de destinație”, scriu analiștii de la Rybar.

Citește și: VIDEO Rusia, „încolțită” de 13 țări cu 20.000 de soldați, 100 de avioane și 50 de nave

În timp ce proiecte precum Rail Baltic sunt încă în stadiul de implementare, NATO folosește ceea ce are în prezent.

„În timpul Quadriga, accentul este pus pe patru direcții: Arctica, Kalininrad, Belarus și Marea Neagră. Blocul nord-atlantic acordă maximă atenție prezenței unei infrastructuri bine dezvoltate, ceea ce, clar, ar trebui luat în considerare.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te