Putin și-a chemat avionul din care poate comanda un război nuclear. Elita îl urmează în buncăr

DE Adina Mutăr | Actualizat: 24.06.2023 - 20:21
Putin și-a chemat avionul din care poate comanda un război nuclear (imagine cu rol ilustrativ)-Foto: Profimedia Image

Putin și-a chemat avionul din care poate comanda un război nuclear. Elita îl urmează la buncărul Valdai.

SHARE

Putin și-a chemat avionul din care poate comanda un război nuclear, un Tu-214PU.

Acesta a plecat de la Moscova spre Sankt Petersburg, echipat pentru caz de război, inclusiv nuclear. A dispărut de pe radar deasupra orașului rusesc Gatcina.

Putin și-a chemat avionul din care poate comanda un război nuclear. Elita îl urmează în buncăr

Il96-300PU al lui Vladimir Putin, care este echipat cu echipamente de control al armatei, a zburat de la Moscova la Sankt Petersburg mai devreme, potrivit serviciului de urmărire FlightReader.

S-a speculat că l-a avut la bord pe președintele rus. Aeronava a dispărut de pe radar lângă Tver, în Rusia, potrivit pravda.com.ua.

Oligarhii și politicienii ruși părăsesc Moscova în masă cu avioane private, dintre care unele au aterizat deja în afara Federației Ruse.

Un avion aparținând oligarhului Arkadi Rotenberg, un bombardier BD-700, a decolat astăzi de la Moscova și a aterizat la Baku la 15:04 (ora Moscovei). Zborul era programat pentru ieri seară.

Cel mai bogat membru al guvernului său, vicepremierul Denis Manturov, a părăsit țara pentru Turcia, a declarat mass-media We Can Explain, citând înregistrările de zbor pentru VIP-ul său Sukhoi Superjet, care este echipat cu zece paturi.

Avionul Gulfstream G650 al oligarhului Vladimir Potanin era programat să decoleze de la Moscova pentru a zbura la Istanbul astăzi, la ora 17:00.

Un Global Express XLS aparținând companiei de stat Inter RAO [condusă de Boris, fiul prietenului lui Putin, Iury Kovalciuk, a decolat de la Moscova și a aterizat la Sankt Petersburg în jurul orei 15:00.

Buncărul de la Valdai este superdotat pentru multe luni

Buncărul de la Valdai, între Moscova și Sankt Petersburg, oferă condiții de lux și este dotat cu tot ce este necesar pentru trăi și a conduce țara câteva luni

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a negat că președintele rus ar fi  zburat la Sankt Petersburg cu o aeronavă TU-214PU, din care ar putea declanșa un război nuclear.

Peskov a susținut că Putin se află la Kremlin, deși acesta își petrece foarte puțin timp acolo.

Cel mai mult Putin își petrece timpul la reședința sa din Lacul Valdai, la nord-vest de Moscova, și se pare că nu locuiește permanent în capitală, potrivit Daily Mail.

A existat, de asemenea, o afirmație de pe canalul Telegram/General SVR, potrivit căreia acoliții lui Putin „aproape fără excepție” „pregătesc rute pentru relocare împreună cu rudele și prietenii lor”.

Este puțin probabil ca rezidenții obișnuiți ai Federației Ruse să poată zbura în aceste zile critice, deoarece prețurile biletelor de avion către țările fără viză au crescut vertiginos.

De exemplu, un bilet pentru un zbor direct de la Moscova la Erevan costă până la 200.000 de ruble (2.363 USD) și la Dubai – până la 350.000 de ruble (4.136 USD).

Nu mai sunt bilete pentru Istanbul, Astana și Tbilisi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te