Putin se teme de o revoluție. A cerut contraspionajului militar să identifice diversioniștii

DE Elena Andrei | 20.12.2022 - 20:27
Putin se teme de o revoluție/Foto: tass

Președintele rus, Vladimir Putin, a cerut serviciilor de informații ale țării să fie vigilente și să "oprească cu fermitate" activitățile agențiilor de spionaj străine în această „perioadă critică” în lume și în țară.

SHARE

Lăudându-i pe ofițeri ca fiind "oameni care nu precupețesc niciun efort, inclusiv viața lor, pentru a-și proteja țara și poporul”, Putin a făcut referire la condițiile globale "în schimbare rapidă" și la noile amenințări și provocări ce "impun cerințe ridicate” pentru întregul sistem al agențiilor de securitate din Rusia.

"Agențiile de contraspionaj, în special cele militare, trebuie să dea dovadă de cea mai mare pregătire și concentrare. Este necesar să se pună un stop ferm activităților serviciilor speciale străine și să se identifice prompt trădătorii, spionii și diversioniștii", a declarat Putin într-un discurs video de Ziua lucrătorului din agențiile de securitate ale țării.

Operațiunile de diversiune în țările de interes pentru Moscova pentru a interfera în revoltele populației împotriva regimurilor dictatoriale era strategia cea mai „experimentată” a Rusiei, iar acum Vladimir Putin se teme că ar putea fi aplicată chiar împotriva lui.

Putin a cerut agențiilor de informații să-și folosească potențialul "la maximum".

Despre părțile din Ucraina pe care Rusia le-a declarat anexate, Putin a spus că personalul de securitate se confruntă acolo cu "sarcini dificile", deoarece condițiile sunt "extrem de complicate" în Donețk și Lugansk, Herson și Zaporojie.

Citește și

Cum știi că mașina a intrat în colimatorul hoților. Cele mai furate mașini în 2022

Moldova, „victima coletarală” a lui Putin în încercarea de a lua Odesa. Cum va fi folosită România

Putin a subliniat că Serviciul Federal de Securitate (FSB), serviciul de pază a frontierelor, trebuie, de asemenea, să își intensifice eforturile și să prevină rapid orice încercare de infiltrare la granițele Rusiei "folosind capacitățile și instrumentele existente, inclusiv unitățile mobile și unitățile speciale de intervenție".

"Trebuie să rămâneți concentrați pe un domeniu atât de important precum combaterea extremismului. Naționalismul beligerant care îndeamnă la violență și provocările menite să stârnească ura etnică reprezintă o amenințare directă la adresa unității interne a societății noastre. Serviciile speciale trebuie să răspundă prompt la astfel de încercări", a spus el.

Ziua lucrătorului din agențiile de securitate este sărbătorită în Rusia la 20 decembrie, marcând înființarea în 1917 a Comisiei extraordinare a întregii Rusii, predecesorul agențiilor de securitate moderne.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te