Putin, decizie extremă: Și-a luat ceas rusesc Raketa IPF, a renunțat la mărcile elvețiene de lux

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 30.07.2022 - 07:52
Putin și-a comandat un ceas de mână Imperial Peterhof Factory (IPF) de la Raketa. / Foto: gazeta.ru
Modelul Patek Philippe Perpetual Calendar 3974 este evaluat la aproximativ 500.000 de euro Foto: armonissiomo.com

Președintele rus Vladimir Putin este pasionat de ceasuri. Are o colecție de milioane de euro, iar mărcile sale preferate sunt Patek Philippe și Blancpain. În contextul războiului din Ucraina și a sancțiunilor occidentale, însă, Putin a decis să-și ia un ceas rusesc Raketa IPF.

SHARE

Putin și-a comandat un ceas de mână Imperial Peterhof Factory (IPF) de la Raketa, una dintre cele mai vechi fabrici de ceasuri din Rusia, creată la inițiativa împăratului Petru cel Mare în 1721, Sankt Petersburg, care a început să producă ceasuri sub denumirea Raketa în 1961, în onoarea primului zbor în spațiu al cosmonautului Iuri Gagarin.

Citește și: VIDEO Rusia îl incită pe Orban să-și „recupereze” teritoriile locuite de maghiari

Potrivit Gazeta.ru, noul ceas al lui Putin a costat 1,5 milioane de ruble (cca 23.800 de euro) și a fost creat exclusiv pentru acesta. „Ceasul este făcut la comandă (...) Clientul alege tipul de piatră, culoarea din care este realizată carcasa, culoarea curelei, să își graveze inițialele sau blazonul”, a declarat Antonina Skurîdina, șefa departamentului de marketing al Raketa.

Vladimir Putin, colecționar de ceasuri de lux

Valoarea ceasurilor de lux ale lui Vladimir Putin depășește de câteva ori venitul său oficial. Nici oligarhii ruși nu au o colecție de ceasuri comparabilă.

Cel mai scump ceas costă circa 500.000 de euro. Este vorba despre Tourbograph Perpetual Pour le Merite, un ceas din platină care are o curea din piele de crocodil şi este realizat de firma germană A. Lange & Sohne. Doar 12 astfel de modele sunt fabricate în fiecare an.
 
 
Putin mai are un ceas de la aceeași firmă, A. Lange & Sohne 1815, cu carcasă din aur alb, care valorează în jur de 30.000 de euro. 
 
Pe lângă acesta, Putin mai deține toate modelele brandului Blancpain din colecția Aqualung. Președintele Rusiei a fost văzut de mai multe ori purtând modelul Leman Aqua Lung Grande Date de la Blancpain, care costă circa 10.000 de euro. 

Patek Philippe, marca de ceasuri preferată a lui Putin 

Marca preferată de ceasuri a președintelui rus este, însă, Patek Philippe. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece acest brand elvețian este considerat unul dintre cele mai bune de pe piață, produsele sale sunt incluse în evaluările celor mai scumpe ceasuri de mână din lume. 

Putin a preferat modelul Patek Philippe Perpetual Calendar 3974 în carcasă din aur alb de 18K. La momentul lansării în 1989, acest accesoriu era cel mai sofisticat din categoria sa.

Modelul a fost lansat într-o ediție atât de limitată, încât nici cei mai renumiți dealeri de ceasuri nu s-au putut lăuda că l-au avut la vânzare.

Producătorul spune că i-a a luat patru ani pentru a crea acest ceas. În anii 90, costau aproximativ 60 de mii de dolari, iar astăzi acest model costă cel puțin o jumătate de milion de dolari la licitație.

FOTO: Modelul Patek Philippe Perpetual Calendar 3974 este evaluat la aproximativ 500.000 de euro.

Un alt ceas din colecția lui Putin este modelul Mark XVIII din colecția Pilot`s Watches de la IWC.   

De asemenea, președintele Rusiei mai are un Brequet Marine 5817ST / 12 / 5V8 (circa 15.000 de dolari) și un Chronometer Bleu de FP Journe (Francois-Paul Journe)- Calibrul 1304 (preț 7.000 de dolari).

Putin poartă ceasul pe mâna dreaptă

În 2018, Putin a explicat reporterilor de ce poartă ceasul pe mâna dreaptă. El a spus că inițial a purtat ceasul conform regulilor de etichetă, pe mâna stângă, dar în același timp coroana accesoriului se învârtea constant și îl incomoda. Prin urmare, astăzi Putin poartă ceasul pe mâna dreaptă.

Există însă și o explicație a psihologilor: cei care poartă ceasul pe mâna dreaptă transmit că sunt persoane puternice foarte încrezătoare în sine.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te