Putin amenință cu o „jucărie” nouă. Racheta Sarmat: bate 6.000 km și n-ar putea fi interceptată

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 20.04.2022 - 19:34
Putin amenință cu o „jucărie” nouă. Racheta Sarmat: bate 6.000 km și n-ar putea fi interceptată. / Foto: captură ecran, mil.ru

Rusia a testat cu succes noua rachetă balistică intercontinentală Sarmat. Vladimir Putin a spus că este fără egal în lume şi îi va face pe inamicii Rusiei să ''reflecteze''. Cu o rază de acțiune de 6.000 km, poate lovi ținte din SUA și toată Europa.

SHARE

Armata rusă a efectuat un test reuşit cu noua sa rachetă balistică intercontinentală Sarmat, o armă de nouă generaţie cu rază lungă de acţiune despre care preşedintele Vladimir Putin a spus că este fără egal în lume şi îi va face pe inamicii Rusiei să ''reflecteze'', relatează AFP şi Reuters, informează Agerpres.

Citește și: VIDEO Un avion de spionaj al SUA patrula deasupra României când s-a scufundat crucişătorul Moskva

Racheta Sarmat, capabilă să „depăşească toate mijloacele moderne de apărare antirachetă”

''Este cu adevărat o armă unică ce va consolida potenţialul militar al forţelor noastre armate, care va asigura securitatea Rusiei în faţa ameninţărilor externe şi care îi va face să reflecteze de două ori pe cei care încearcă să ameninţe ţara noastră cu o retorică dezlănţuită şi agresivă'', a afirmat Putin într-o declaraţie televizată după efectuarea testului.

''Noul complex are cele mai înalte performanţe tehnice şi tactice şi este capabil să depăşească toate mijloacele moderne de apărare antirachetă. Nu are echivalent în lume şi nici nu va avea mult timp de acum înainte'', a mai susţinut preşedintele rus.

Citește și: VIDEO Kievenii stau la coadă să cumpere timbrul aniversar „go f..ck yourself Moskva”

Racheta a fost lansată de pe cosmodromul Pleseţk din nord-vestul Rusiei şi a lovit o ţintă la circa 6.000 de kilometri depărtare în peninsula Kamceatka.

Testarea acestei rachete, care poate fi echipată cu 10 sau chiar mai multe focoase nucleare, nu este o surpriză pentru Occident, dar ea survine într-un moment de tensiuni geopolitice extreme după agresiunea Rusiei asupra Ucrainei. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.