Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, testată pozitiv la Covid-19

DE Edi Neagu | 01.11.2021 - 09:00
Jen Psaki nu l-a însoțit pe președinte Biden în Europa. FOTO: Twitter

Jen Psaki ar fi luat virusul de la membrii familiei sale și a fost testată pozitiv la Covid duminică.

SHARE

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a anunţat duminică că a fost testată pozitiv cu COVID-19 la câteva zile după ce a decis să nu participe la călătoria europeană a preşedintelui american Joe Biden deoarece membrii familiei sale au contractat virusul, informează AFP.

Într-o declaraţie, Psaki a informat că după ce a fost testată negativ de mai multe ori în timpul săptămânii, duminică rezultatul testului a fost pozitiv.

"Deşi nu am avut un contact personal apropiat cu preşedintele sau cu înalţi oficiali ai Casei Albe de miercuri şi am fost testată negativ timp de patru zile după ultimul contact, dezvălui testul pozitiv de astăzi de dragul transparenţei", a mai explicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Citește și: Deutsche Welle: Românii, un popor de proprietari într-o sărăcie lucie

"Când l-am văzut ultima dată pe preşedinte marţi, eram aşezaţi afară la o distanţă de peste un metru şi purtam măşti".

Jen Psaki a mai declarat că, datorită vaccinului, are doar simptome uşoare şi lucrează de acasă, adăugând că va rămâne în carantină timp de zece zile după care va face un alt test înainte de a reveni la Casa Albă.

Preşedintele Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, aflat duminică la Roma pentru summitul G20 şi luni la Glasgow pentru summitul COP26 privind schimbările climatice, a primit doza de rapel a unui vaccin anti-COVID-19 în luna septembrie.

Citește și: BRD vrea să deschidă cu forța caseta de valori a interlopului Belgian Tănase și a unui fost procuror

Mulţi americani continuă să fie refractari la vaccinarea anti-COVID-19 şi doar 58% dintre ei sunt complet vaccinaţi, în contextul în care Statele Unite au înregistrat peste 745.000 de decese din cauza pandemiei. Oficialii americani din domeniul sănătăţii au aprobat vaccinuri de rapel pentru Moderna, Pfizer şi Johnson & Johnson, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.