Prorușii din Donetsk „Substanța necunoscută” adusă de americani în Ucraina este toxină botulinică

DE Adina Mutăr | 22.12.2021 - 20:53
Rusia a numit „substanța necunoscută” adusă de americani în Ucraina: toxină botulinică/foto: donetsk news agency

Miliția Populară a Republicii Populare Donețk susține că are dovezi că un lot de toxină botulină - o substanță foarte toxică care provoacă paralizie - și antidotul acesteia a fost livrat Ucrainei din Statele Unite.

SHARE

Declarația adjunctului șefului Direcției Miliției Populare, Eduard Basurin, la Rossiya-1, miercuri, vine la o zi după ce ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a afirmat că militari angajați de companii private din Statele Unite au fost staționați în regiunea Donețk din estul Ucrainei și că pregătesc o „provocare folosind o substanță chimică necunoscută”

„Este cunoscut faptul că Statele Unite au adus diferite tipuri de arme în Ucraina”, a spus Basurin,  adăugând că un lot de antidot pentru toxina botulină a fost livrat în octombrie.  

„Substanța chimică propriu-zisă a fost furnizată în noiembrie”, a adăugat el. „Un container de 300 de kilograme din acest agent de război, folosit ca spray, a fost adus la Mariupol. Substanța otrăvitoare a fost apoi mutată în regiunea Harkov”, a declarat Basurin, subliniind că instructori militari americani sunt prezenți pe linia de angajare.

Citește și

Rusia susține că americani pregătesc o provocare cu o „substanță chimică necunoscută” în Ucraina

Una pe zi de la Putin: Lumea va fi transformată în cenușă radioactivă din cauza Ucrainei

 

„Sarcina lor este să provoace focare de conflict. Ei se supun doar anumitor comandanți, nu au o comandă comună cu partea ucraineană", a spus el.

La 21 decembrie, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că prezenţa a peste 120 de membri ai unor companii militare private americane a fost identificată în satele Avdeievka şi Priazovskoie, acuzând că mai multe containere cu „compuși chimici necunoscuți” au fost livrate în satul Avdeievka și Krasnîi Liman pentru provocări. 

Interesant, aceleași declarații ale lui Basurin au fost publicate de Donetsk News Agency și în decembrie 2018 (https://dan-news.info/en/society/ukrainian-army-train-carrying-toxic-chemicals-arrives-in-donetsk-area-dpr/).

Atunci era un tren de marfă ucrainean care transporta substanțe toxice la Krasnogorovka, la vest de Donețk, forțe britanice și americane aflându-se și atunciîn zonă pentru operațiuni subversive.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.