Produsele vândute de 2 site-uri celebre au substanțe toxice și de sute de ori peste limita maximă

DE Elena Petrescu | Actualizat: 14.08.2024 - 19:20
Produsele vândute de 2 site-uri celebre au substanțe toxice și de sute de ori peste limita maximă - Foto: Unsplash(imagine cu rol ilustrativ)
Produsele vândute de 2 site-uri celebre au substanțe toxice și de sute de ori peste limita maximă - Foto: Unsplash(imagine cu rol ilustrativ)

Produsele vândute de 2 site-uri celebre au substanțe toxice și de sute de ori peste limita maximă

SHARE

Produsele vândute de 2 site-uri celebre au substanțe toxice și de sute de ori peste limita maximă.

Sunt cele mai populare, datorită prețurilor mai mult decât accesibile. Dar asta vine și cu un preț uriaș.

Produsele vândute de 2 site-uri celebre au substanțe toxice și de sute de ori peste limita maximă

Miercuri, autorităţile din Seul au făcut public faptul că accesoriile pentru femei vândute de unele dintre cele mai populare site-uri din lume conţin substanţe toxice uneori de sute de ori peste niveluri admise.

Printre acestea se numără Shein, Temu și AliExpress.

Prețurile mici le-au ajutat să fie o adevărată concurență pentru gigantul Amazon, iar vânzările au fost într-o continuă creștere în ultimii ani.

Drept pentru care s-a ajuns la un control sporit al practicilor lor de afaceri și al standardelor de siguranță, inclusiv în Uniunea Europeană și Coreea de Sud, unde oficialii de la Seul au efectuat inspecții săptămânale ale articolelor vândute de aceste site-uri.

În cea mai recentă inspecție, au fost testate 144 de produse de la Shein, AliExpress și Temu, iar mai multe produse de la toate companiile nu au îndeplinit standardele legale.

Pantofii de la Shein conțin niveluri semnificativ ridicate de ftalați - substanțe chimice folosite pentru a face plasticul mai flexibil - de 229 de ori peste limita legală.

„Plastifianții pe bază de ftalați afectează funcțiile de reproducere, cum ar fi reducerea numărului de spermatozoizi și pot provoca infertilitate și chiar naștere prematură”, a declarat pentru AFP un oficial de la echipa de sănătate a mediului din Seul.

Citește și: Protecția Consumatorului îii avertizează pe românii care cumpără de pe Shein și Temu. Există riscuri

O astfel de substanță chimică „este clasificată drept cancerigen uman de către Institutul Internațional al Cancerului, așa că ar trebui să se acorde o atenție deosebită pentru a evita contactul pe termen lung cu corpul uman”, au adăugat oficialii sud-coreeni.

Formaldehida, o substanță chimică folosită în mod obișnuit în materialele de construcții, a fost detectată în pălăriile de la Shein într-un procent dublu față de pragul permis.

S-a descoperit că două sortimente de lac de unghii de la Shein au dioxan - un posibil cancerigen uman care poate provoca intoxicații hepatice - la niveluri de peste 3,6 ori limita permisă și concentrații de metanol de 1,4 ori peste nivelul acceptabil.

Shein a transmis pentru AFP că va „colabora îndeaproape cu agenții internaționale de testare terțe pentru a efectua în mod regulat teste de eșantionare bazate pe riscuri pentru a se asigura că produsele furnizate respectă standardele Shein de siguranță a produselor”.

„Furnizorii noștri sunt obligați să respecte controalele și standardele pe care le-am pus în aplicare, precum și legile și reglementările privind siguranța produselor din țările în care activăm”, a adăugat compania.

Citește și: Ce este CNP-ul fiscal și cum îi va influența pe români în viitor? Cumpărăturile online, verificate

Autoritățile de la Seul au descoperit că sandalele de la Temu conțineau plumb în branțuri la niveluri de peste 11 ori limita permisă.

„După ce am primit o notificare de la guvernul de la Seul, am lansat imediat o anchetă internă”, a declarat un purtător de cuvânt al Temu pentru AFP.

„Am eliminat rapid aceste liste de produse de pe piața noastră globală și ne îmbunătățim sistemele și îndrumările pentru comercianți pentru a ne asigura că respectă standardele de siguranță și reglementările locale”.
Oficialii de la Seul au cerut ca toate produsele să fie scoase de la vânzare, potrivit unui comunicat al guvernului.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te