Prințul Joachim al Danemarcei, deposedat de titluri, a luat calea Americii, pe urmele lui Harry

DE Elena Andrei | Actualizat: 22.03.2023 - 18:37
Prințul Joachim al Danemarcei și familia sa-Foto: Profimedia Images

Prințul Joachim al Danemarcei, deposedat de titluri, a luat calea Americii. Palatul regal danez a anunțat că al doilea fiu al reginei Margrethe, Prințul Joachim, și soția sa, Prințesa Marie, se mută la Washington, D.C., în această vară.

SHARE

Prințul Joachim al Danemarcei, 53 de ani, deposedat de titluri, a luat calea Americii, unde va începe un nou loc de muncă la Ambasada daneză din subordinea Ministerului Apărării, de la 1 septembrie.

Regina Margrethe a anunțat anul trecut că le retrage titlurile de prinț și prințesă inclusiv celor patru copii ai lui Joachim.

Prințul Joachim al Danemarcei, deposedat de titluri, a luat calea Americii

De la începutul anului 2023, Joachim și soția Maria au devenit cunoscuți ca Excelența Sa Contele și Contesa de Monpezat, în loc de Altețele Sale.

În urma veștii șocante, prințul Joachim nu a mai vorbit cu mama sau cu fratele său, prințul moștenitor Frederik, nici cu cumnata sa, prințesa moștenitoare Mary, potrivit nypost.com.

Cei doi copii ai cuplului, fiul Henrik în vârstă de 13 ani și fiica Athena, în vârstă de 11 ani, se vor alătura părinților lor în marea mutare.

Joachim este, de asemenea, tatăl fiilor Nikolai, 23 de ani, și Felix, 20 de ani, din căsătoria sa anterioară cu Alexandra, Contesa de Frederiksborg.

Unirea a durat din 1995 până în 2005. S-a recăsătorit în 2008 cu Marie.

Se spune că decizia regnei a fost luată pentru a eficientiza viitorul monarhiei.

„Prin decizia ei, Majestatea Sa Regina dorește să creeze cadrul pentru ca cei patru nepoți să își poată modela propria viață într-o măsură mult mai mare, fără a fi limitați de considerațiile și îndatoririle speciale pe care o afiliere formală la Casa Regală a Danemarcei le implică”, a declarat anterior Palatul Regal.

Citește și: Assad i-a oferit lui Putin baze extinse și permanente în Siria și mercenari pentru Ucraina

Decizia reginei Margrethe a fost în conformitate cu mișcările pe care alte case regale le-au făcut în ultimii ani.

În 2019, regele Carl XVI Gustaf al Suediei a anunțat că nepoții di partea  copiilor săi mai mici, Prințesa Madeleine și Prințul Carl Philip, își vor pierde titlurile regale.

Citește și: Xi Jinping, lovitură pentru marele „prieten” Vladimir Putin: Vrea mai puțin petrol rusesc

Prințesa Madeleine a Suediei împreună cu soțul și cei trei copii locuiesc în Florida din 2018, dar anul acesta au anunțat că se întorc în țara natală.

Fiica cea mare a regelui Suediei, Prințesa Moștenitoare Victoria, este moștenitoarea tronului, urmată de copiii ei, care își vor păstra titlurile.

Pe urmele lui Harry al Marii Britanii

Dar Joachim nu va fi singur în SUA. Harry și Meghan Markle, Ducele și Ducesa de Sussex, locuiesc în Montecito, California din 2020, cu cei doi copii ai lor, fiul de 3 ani, Archie și fiica Lilibet, un an.

Verișoarele lui Harry, Prințesa Beatrice și Prințesa Eugenie, au locuit anterior în New York City.

De asemenea, se crede că regretata sa mamă, Prințesa Diana, se gândea să se mute în California înainte de moartea ei subită în 1997, la vârsta de 36 de ani.

Fosta prințesă Mako a Japoniei, care a renunțat la statutul ei regal pentru a se căsători cu iubitul ei de la facultate, s-a mutat la New York împreună cu acesta în 2021 și lucrează la Muzeul Metropolitan de Artă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te