Prinții William și Harry acuză BBC că a alimentat paranoia prințesei Diana

DE Edi Neagu | 21.05.2021 - 08:44
Prinții Harry, Charles și William. Foto: Royal.uk

Prinții William și Harry au ieșit la atac împreună împotriva postului BBC pentru un interviu considerat înșelător, luat în 1995 prințesei Diana. Ei spun că acela a fost momentul care a dus la înrăutățirea relației părinților lor și a alimentat paranoia Dianei.

SHARE
Prinţii William şi Harry acuză indirect postul de televiziune BBC de despărțirea părinților lor, prințul Charles și prințesa Diana. Ei susțin că înşelătoria în cazul interviului acordat de prinţesa Diana în 1995 pentru BBC şi practicile lipsite de etică ale postului de televiziune au înrăutăţit relaţia dintre părinţii lor şi au alimentat paranoia mamei lor.
 
Ducele de Cambridge, al doilea în ordinea succesiunii la tron, a învinuit deficienţele interviului pentru înrăutăţirea relaţiei dintre părinţii săi şi a spus că acesta a contribuit la paranoia ei, scrie chiar site-ul BBC, preluat de Hotnews.ro.
BBC „nu a reuşit să se ridice la standardele sale de integritate şi transparenţă” privitor la interviul realizat de jurnalistul Martin Bashir cu prinţesa Diana, arată rezultatele unei anchete independente anunţate joi.
 
La scurt timp, prinţul William a spus că cel mai mult îl întristează faptul că mama lui nu a aflat vreodată că a fost păcălită. El a adăugat că şi şefii BBC au greșit față de prințesa Diana, „nu doar de un reporter necinstit”.

Și Prințul Harry a adus critici BBC

Prinţul Harry a criticat de asemenea postul de televiziune. Într-un comunicat separat, ducele de Sussex, aflat acum în Statele Unite, a spus că „reacţia în lanţ a unei culturi de exploatare şi practici lipsite de etică” au dus la moartea mamei sale.
 
El a mai afirmat că este profund îngrijorat că practici asemănătoare „sunt încă răspândite astăzi la scară largă” şi că acest lucru „este dincolo de o entitate, o reţea sau o publicaţie”.
BBC nu a respectat standardele de integritate și transparență cu privire la modul în care a convins-o pe prințesa Diana să acorde rețelei de televiziune un interviu în 1995, iar jurnalistul implicat, Martin Bashir, a folosit metode înșelătoare, a concluzionat joi o anchetă independentă

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.