România, cele mai noi generații de rachete anti-navă pe coasta Mării Negre

DE Elena Andrei | 19.05.2021 - 22:22
Naval Strike Missile (NSM)/Foto: Kongsberg
Naval Strike Missile (NSM)/Foto: Kongsberg

România își completează apărarea de coastă cu Sisteme de apărare cu rachete anti-navă NSM, continuând să-și întărească strategia de apărare pe coasta Mării Negre.

SHARE

România a semnat un acord pentru achiziționarea de Sisteme de apărare cu rachete anti-navă NSM (Naval Strike Missile) construite de Raytheon Missiles & Defense, o divizie a Raytheon Technologies, în parteneriat cu compania norvegiană Kongsberg.

Cea mai nouă versiune a Sistemului de apărare cu rachete anti-navă NSM va crește considerabil avantajul defensiv al României împotriva celor mai avansate ținte maritime.

„România face un nou pas înainte pentru modernizare a armatei”, a declarat Kim Ernzen, vicepreședinte al diviziei Naval Power în cadrul Raytheon Missiles & Defense, cel mai mare producător de rachete din lume.

„România se va alătura astfel Marinei SUA și altor doi aliați NATO în operarea celei mai noi generații de rachete de croazieră anti-navă disponibile astăzi în lume”, a mai spus Kim Ernzen, potrivit unui comunicat al Raytheon Missiles & Defense.

Potrivit defenseromania.ro, rachetele de apărare anti-navă NSM interceptează ținte aflate la peste 100 mile marine, cu mult dincolo de orizont. Acestea zboară la altitudini foarte mici, au un sistem de dirijare avansat care le menține cursul, iar detonatorul programabil activează racheta doar când aceasta este foarte aproape de ținta desemnată.

Datorită topografiei sale diverse, racheta NSM este capabilă să urmărească liniile terenului, ceea ce reprezintă un avantaj foarte important.

 

Citește și

Rusia nu crede în retragerea trupelor de la granița cu Ucraina

SUA, prezență îndelungată în România. Investiții de 152 de milioane de dolari la Câmpia Turzii

 

„Prin NSM, România primește a cincea generație de tehnologie de apărare – un sistem de rachete de croazieră anti-navă complet și perfect adaptat”, a declarat Mike Ellison, șef achiziții la Raytheon Missiles & Defence.

„Datorită designului și capabilităților sale de zbor la joasă altitudine, NSM eludează orice încercare de a fi detectată și urmărită, indiferent de mediu. Este o rachetă foarte avansată, cu multe capabilități, foarte ușor de manevrat și extrem de precisă.”

Guvernul României – primul care semnează un acord de achiziție militară internațională cu Statele Unite ale Americii pentru acest tip de sistem – urmează să primească propriul sistem NSM, singurul sistem de apărare cu rachete de croazieră anti-navă de a cincea generație cu baza pe uscat din lume.

În plus, sistemul de apărare de coastă va include lansatoare mobile, o platformă pentru comandă, control și comunicații, platforme de transport și încărcare/descărcare, suport logistic și mentenanță, echipament de testare și de pregătire pentru operare și întreținere.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te