Prigojin este îngrijorat de contraofensiva ucraineană: „Pespectivele sunt sumbre”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.03.2023 - 15:52
Prigojin este îngrijorat de contraofensiva ucraineană: „Pespectivele sunt sumbre” - Foto: Profimedia Images

Liderul armatei private Wagner, Evghenii Prigojin, a vorbit despre perspectivele sumbre pe care le are armata rusă, în eventualitatea unei contraofensive ucrainene.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Liderul armatei private Wagner, Evghenii Prigojin, a vorbit despre perspectivele sumbre pe care le are armata rusă, în eventualitatea unei contraofensive ucrainene. El a transmis, marți, un nou mesaj în care vorbește despre situația de pe frontul din Ucraina.

Acesta a adus în discuție și divergențele pe care le are cu cei din conducerea armatei ruse și a acuzat faptul că „intrigile, luptele interne și bețele puse în roate” îl încurcă să lupte.  

Prigojin este îngrijorat de contraofensiva ucraineană: „Pespectivele sunt sumbre” 

Șeful armatei private a vorbit despre evoluțiile războiului din Ucraina, marcând un an de când militarii săi participă la luptele din estul țării invadate pe 24 februarie 2022.  

Prigojin pare că încearcă să repare relațiile dintre el și conducerea ministerului apărării de la Moscova.  

Șeful Wagner a vorbit în nenumărate rânduri despre problele pe care le are cu șeful Marelui Stat Major rus, Gherasimov și chiar cu ministrul apărării Șoigu.

Acesta i-a acuzat că nu-i livrează suficientă muniție pentru a putea avea succes pe frontul de la Bahmut, oraș pe care Rusia încearcă să-l cucerească de mai bine de 7 luni.  

„Deocamdată, perspectivele sunt sumbre. Eu am mai spus, trebuie să spargem toate bulele de aer (n. red. eliminăm problemele artificial create) și ele sunt enorm de multe.

Citește și: Assad i-a oferit lui Putin baze extinse și permanente în Siria și mercenari pentru Ucraina

Acum trebuie să ne concentrăm pe un singur lucru - victoria. Asta înseamnă să menținem linia frontului, să ne mișcăm înainte, să uităm neînțelegerile, supărările și toate celelalte.

Iar atâta timp cât sunt intrigi, lupte și sunt puse bețe în roate, suntem încurcați să luptăm.

Din acest motiv, care vor fi persectivele și ce trebuie să facem? Trebuie să ne concentrăm și să așteptăm lovituri din partea dușmanului. Trebuie să fim gata să respingem aceste lovituri”

Citește și: Spionii lui Putin se infiltrează în Georgia printr-o schemă veche, ca „turiști”

Mesajul alarmist transmis de Prigojin presei din Federația Rusă vine în contextul în care tot mai mulți bloggeri ruși vorbesc despre o contraofensivă iminentă a armatei ucrainene și pierderile majore pe care le are armata rusă și, mai ales, vârful de lance a rușilor în lupta pentru Bahmut, armata privată Wagner.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te