Cei doi preşedinţi vor avea şi un schimb de opinii cu privire la temele de actualitate de pe agenda internaţională, inclusiv evoluţia războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, măsurile de ajutor umanitar pentru populaţia ucraineană şi refugiaţi, implicaţiile conflictului în plan energetic, precum şi în planul securităţii alimentare globale.
Pe agenda discuţiilor se va afla şi cooperarea româno-elveţiană în plan multilateral, inclusiv din perspectiva viitorului mandat al Elveţiei de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, pe care îl va exercita în perioada 2023-2024.
Din perspectiva agendei europene, va fi abordat cadrul relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Confederaţia Elveţiană, precum şi acordarea celei de-a doua tranşe financiare a contribuţiei elveţiene la fondul de coeziune al Uniunii Europene.
Citește și: Turcia face un centru internațional de gaze, pe care România l-a ratat. Rusia, din nou, în câștig
La Palatul Cotroceni va avea loc şi ceremonia semnării Acordului-cadru româno-elveţian prin care va fi operaţionalizată cea de-a doua contribuţie financiară elveţiană pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în Uniunea Europeană.
Vizita oficială a preşedintelui Confederaţiei Elveţiene în ţara noastră are loc în cadrul cadrul dialogului bilateral româno-elveţian la nivel înalt, care în ultimii ani a cunoscut o dinamică sporită, informează Agerpres.
Citește și: Ucraina are undă verde să lanseze atacuri cu drone în Rusia. O bază rusă din Crimeea, incendiată
Programul preşedintelui Ignazio Cassis va include şi o întrevedere cu premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria.
Preşedintele Confederaţiei Elveţiene va fi primit în cursul serii şi de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, la Palatul Elisabeta.