VIDEO Premiile Grammy 2023. Beyonce face istorie, record în toate timpurile, cele mai multe premii

DE Alexandru Pop | Actualizat: 06.02.2023 - 09:28

Adele, Lizzo, Sam Smith și Kim Petras s-au numărat printre câștigătorii din acest an, în afară de Beyonce şi Harry Styles, starul britanic, care a luat marele premiu pentru cel mai bun album. Busta Rhymes, Missy Elliott și Grandmaster Flash şi-au unit forţele.

SHARE

Inclusiv Takeoff și Jeff Beck au fost onoraţi. Starul britanic Harry Styles a câștigat cel mai mare premiu la Grammy din acest an, pentru cel mai bun album, într-o seară Beyonce Knwles  a făcut istorie, devenind cel mai premiat artist al ceremoniei, din toate timpurile.

Fostul star de la One Direction, Styles, a luat premiul cel mare, pentru al treilea album al său, Harry's House, învingând concurența serioasă din partea unor artişti precum Adele, Lizzo și Kendrick Lamar, precum și al recordmanei Beyonce.

Mai devreme în noapte, tânărul de 29 de ani a spus publicului că albumul, „de la început până la sfârșit”, a fost „cea mai puternică experiență” din viața sa.

Beyonce a ajuns cu întârziere

Se pare că chiar și Queen Bey a rămas blocată în trafic, dar a ajuns la timp pentru a-și ridica premiul pentru cel mai bun album de ElectroDance, pentru "Renaissance". 

Pe de altă parte, Beyonce a luat al 32-lea trofeu Grammy, care a depăşit recordul anterior, deținut de regretatul dirijor ungaro-britanic Georg Solti, cu 31 de premii în cariera sa.

„Încerc să nu fiu prea emoționată”, a spus tânăra de 41 de ani, în timp ce își primea premiul, pe scenă, "încerc doar să îl primesc, în seara asta".

Premiul a fost înmânat de starul britanic James Corden, care a spus mulțimii, în timp ce a anunțat rezultatul: „Facem istorie în seara asta"”.

Printre câștigătorii care au urcat pe scenă s-a numărat și Adele. În ciuda faptului că partenerul ei, Rich Paul, i-a spus să nu plângă, dacă va câștiga vreun premiu, după ce fusese nominalizată, vedeta a fost vizibil emoționată, când a luat Premiul pentru cea mai bună interpretare pop solo, pentru melodia ei de succes Easy On Me, pe care l-a dedicat fiului ei, Angelo.

Adele, de 34 de ani, a acceptat premiul de la „noul ei cel mai bun prieten”, Dwayne „The Rock” Johnson, pe care îl întâlnise pentru prima dată la începutul serii.

Veterana Bonnie Raitt, laureată la 73 de ani

Cântăreața de blues Bonnie Raitt, în vârstă de 73 de ani, a câștigat premiul pentru cea mai bună melodie, pentru hitul "Just Like That". A fost o surpriză: veterana le-a învins pe Adele, Beyonce, Styles, Lizzo și Taylor Swift.

Recordul anului, care se referă la înregistrarea unei melodii și onorează artiștii, producătorii și inginerii care au contribuit, a fost luat de Lizzo, pentru "About Damn Time", în timp ce cântăreața de jazz Samara Joy a scăpat de competiția starurilor britanice Wet Leg (o favorită a lui Barack Obama), precum și câștigătorii Eurovision 2021, trupa italiană Maneskin, care au fost desemnati cel mai bun nou venit în competiţie.

Lamar a câștigat premiul Grammy pentru cel mai bun album rap, pentru "Mr Morale & The Big Steppers", în timp ce cel mai bun album country a fost cel al lui Willie Nelson, pentru "A Beautiful Time".

Show

Mariel show-uri au venit de la artiști precum Missy Elliott, Busta Rhymes, Rakim, Salt N Pepa și Grandmaster Flash, care au sărbătorit 50 de ani de muzică hip-hop.

Segmentul special a început cu LL Cool Jr. prezentând premiul de impact global, primit de Dr. Dre, anunțând că în anii următori premiul va fi numit după numele acestuia.

Starul non-binar Sam Smith și Kim Petras au oferit o interpretare live unic[ a uriașului lor hit "Unholy", după ce au câștigat Premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare în duo pop pentru cântec, făcând pe Petras să devină prima femeie transgender care a câștigat premiul.

Iar Kacey Musgraves, Mick Fleetwood, Sheryl Crow și Quavo s-au numărat printre vedetele care au cântat în Secțiunea "In memoriam", aducând un omagiu unor artiști precum rapperul Migos Takeoff, Christine McVie, din marea trupă Fleetwood Mac, sau Jeff Beck.

Un alt moment important a venit mai devreme în noapte, când actrița Viola Davis a câștigat râvnitul EGOT, după ce a primit Premiul Grammy pentru cea mai bună carte audio, narațiune și înregistrare de povestire.

EGOT este acordat celor care au câștigat unul dintre cele patru premii majore din SUA: un Emmy, un Grammy, un Oscar sau un Tony. Davis devine a optsprezecea persoană care a obținut această distincție.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te