Agenda discuțiilor nu a fost dezvăluită, nici calendarul sosirii și plecării premierului israelian, ca o măsură de securitate.
Surse din Abu Dhabi au arătat că cei doi lideri vor fi informați cu privire la tipul uneia dintre rachetele folosite în atacul rebelilor huthi asupra portului petrolier saudit Ras Tanura: racheta balistică Zolfaqir.
Armata israeliană consideră că scopul atacului a fost testarea fezabilității acestei rachete împotriva Israelului în condiții reale de război, precum și a eficacității sistemelor antiaeriene, antirachetă al SUA-Arabia Saudită.
Citește și
Bombardiere americane B-52 escortate de avioane de război israeliene, deasupra Golfului
Explozie produsă pe o navă israeliană: Iranul respinge acuzațiile lui Netanyahu
Perspectiva unui Iran cu armă nucleară va fi cu siguranță abordată la întâlnirea dintre Netanyahu și prințul moștenitor.
Un subiect tratat în ultimele contacte este propunerea de a coopta Israelul într-un sistem de apărare antirachetă din Arabia Saudită, care a fost modernizat în ultimii doi ani. Se consideră că acest sistem este „permeabil” în cazul unui atac cu rachete performante.
Recent, Israelul și Emiratele Arabe Unite au efectuat un exercițiu aerian în Grecia. Emiratele sunt recunoscute ca având cea mai avansată forță aeriană din Golf.
Scutul antirachetă Israel - țările din Golf ar putea fi un pas important de cooperare militară în vederea securității regiunii, între țări care abia și-au normalizat relațiile.