Povestea șocantă a unui bărbat care a fost înghițit de o balenă, dar a scăpat ca prin minune

DE Daniel Toșa | Actualizat: 10.08.2022 - 12:11
Povestea șocantă a unui bărbat care a fost înghițit de o balenă, dar a scăpat ca prin minune/FOTO: Pixabay

Un bărbat care făcea scufundari a fost înghițit de o balenă și a povestit cum a fost pentru el să se afle în interiorul unui astfel de animal marin și să scape cu viață. "Totul devenise complet negru".

SHARE

Michael Packard este american și se afla la pescuit de homari, în marea de lângă Cape Cod, în Massachusetts, când a avut întâlnirea de neuitat cu o balenă cu cocoașă.

O dimineață normală de pescuit, care a început în jurul orei 8, s-a transformat într-un eveniment cu totul neobișnuit. Deși ar fi putut fi o tragedie, modul în care povestește Michael stârnește și amuzament.

Bărbatul făcea scufundări pentru a smulge câțiva homari, când la 10 metri de fund, spune el că a simțit că a fost lovit ” de un camion de 100 de tone ”

” Dintr-o dată, am simțit împingere uriașă și următorul lucru pe care mi-l amintesc e că totul devenise complet negru ”, a spus acesta.

Citește și: Universitatea privată pregătită de închidere i-a avut profesori pe Udrea, Năstase, Corlățean

” Am simțit că mă pot mișca și am simțit balena încordându-și mușchii în gură. ”

La început bărbatul a crezut că se află într-un rechin alb, dar nu simțea niciun dinte și nu avea răni evidente.

„ Eram complet înăuntru, era complet negru. M-am gândit în sinea mea: Nu am cum să ies de aici. Am terminat, am murit. Tot ce mă puteam gândi erau băieții mei – au 12 și 15 ani ”, a declarat Packard.

Citește și: VIDEO Japonia, pregătiri de război: Distrugătoarele Izumo și Takanami încep exerciții militare

Deodată, balena a început să scuture din cap, astfel încât Packard să-și dea seama că animalului nu-i făcea plăcere să îl aibă în gură. În cele din urmă, după aproximativ 30-40 de secunde, Packard povestește că „ a văzut lumină și balena a început să-și scuture capul dintr-o parte în alta, iar următorul lucru pe care l-am știut a fost că sunt afară ”, a spus Packard, potrivit  The Sun.

Balenele cu cocoașă Humpback pot crește până la peste 15 metri și cântăresc aproximativ 36 de tone. 

Balena cu cocoașă are o formă corporală distinctivă, cu înotătoare pectorale lungi și un cap noduroasă. Este cunoscută pentru spargeri și alte comportamente distinctive la suprafață, ceea ce o face populară printre observatorii de balene. Masculii produc un cântec complex care durează de obicei între 4 și 33 de minute.

Găsite în oceanele și mările din întreaga lume, balenele cu cocoașă migrează de obicei până la 16.000 km (9.900 mi) în fiecare an. Ele se hrănesc în apele polare și migrează în apele tropicale sau subtropicale pentru a se reproduce și a naște. Dieta lor constă în principal din kril și pești mici. Unic în rândul balenelor mari, balenele cu cocoașă folosesc bule pentru a prinde prada. Sunt reproducători promiscui, ambele sexe având mai mulți parteneri. Orcile sunt principalii prădători naturali ai balenelor cu cocoașă, potrivit Wikipedia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te