Politicieni britanici, cercetați că au pariat pe data alegerilor. Aveau informații din interior

DE Florentina Enache | Actualizat: 21.06.2024 - 10:18
Politicieni britanici, cercetați că au pariat pe data alegerilor. Aveau informații din interior - Foto: Profimediaimages.ro

Trei membri ai Partidului Conservator al Regatului Unit sunt anchetați pentru că ar fi plasat pariuri referitoare la data alegerilor anticipate, înainte de anunțul oficial al premierului conservator britanic Rishi Sunak.

SHARE

Scandalurile Partidului Conservator al Regatului Unit continuă, de data aceasta, cu trei membri care sunt anchetați pentru că ar fi plasat pariuri referitoare la data alegerilor anticipate.

Deținând informații din interior, aceștia au pariat că alegerile anticipate vor avea loc în iulie, la câteva zile înainte de anunțul oficial al premierului britanic Rishi Sunak.

În urmă cu o săptămână, The Guardian a dezvăluit că Craig Williams, secretarul lui Rishi Sunak, cu o cunoaștere intimă a ceea ce se întâmplă pe Downing Street, a plasat un pariu de 100 de lire sterline pe faptul că șeful său va convoca alegeri generale anticipate în iulie.

Citește și: Cutremur politic, la Londra. Partidul antimigraţie Reform UK, în premieră, în fața Conservatorilor

Deși cota era doar de 5-1, iar Williams avea de câștigat doar 500 de lire sterline, a considerat că merită să parieze, pe 19 mai, la o casă de pariuri dintr-o comună din Țara Galilor.

Trei zile mai târziu, Sunak a anunțat alegerile anticipate pentru data de 4 iulie.

Pariul lui Williams a ridicat întrebarea dacă nu cumva se răspândise vestea despre planul premierului și dacă acesta se baza pe informații privilegiate, iar autoritatea de reglementare a industriei, Comisia pentru Jocuri de Noroc, a început o anchetă.

Pariurile pe un eveniment al cărui rezultat e cunoscut deja sunt ilegale în legislația engleză și galeză, relatează The Guardian.

Citește și: Cine este românul care spală maşinile Regelui Charles al III-lea

Șeful de campanie al Partidului Conservator, Tony Lee, este cercetat și el de către Comisia pentru Jocuri de Noroc în legătură cu un presupus pariu legat de momentul alegerilor generale, potrivit BBC.

Lee, care și-a luat concediu de la locul de muncă miercuri după-amiază, este căsătorit cu o membră a Partidului Conservator, Laura Saunders, candidata partidului în Bristol North West. Și Saunders este anchetată pentru același lucru.

Săptămâna trecută, Craig Williams și-a cerut scuze și a declarat că a făcut o „mare greșeală" când a pariat pe data alegerilor.

Reacția lui Rishi Sunak

Rishi Sunak, premierul britanic, a declarat că a fost „extraordinar de supărat" când a aflat de acuzațiile potrivit cărora persoane din interiorul Partidului Conservator au pariat pe alegeri și a promis că va „da afară" pe oricine va fi descoperit că a încălcat legile privind jocurile de noroc, relatează BBC.

Citește și: FOTO O înotătoare născută la București, declarată cea mai sexy de presa de UK. E și fotomodel

„Ceea ce pot să vă spun este că, dacă se descoperă că cineva a încălcat regulile, nu numai că ar trebui să se confrunte cu toate consecințele legii, dar mă voi asigura că va fi dat afară din Partidul Conservator", a declarat premierul britanic.

Sondajele de opinie indică faptul că Marea Britanie este pe cale să aleagă un guvern laburist de centru-stânga condus de Keir Starmer, punând capăt celor 14 ani de guvernare a conservatorilor, iar unele sondaje au sugerat că partidul lui Sunak s-ar putea îndrepta spre o înfrângere istorică, conform Reuters.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te