Poliţia investighează moartea unui actor celebru. Sunt urme de ketamină în sânge

DE Florin Budescu | Actualizat: 22.05.2024 - 09:34
Poliţia investighează moartea unui actor celebru. Sunt urme de ketamină în sânge - Foto: Flickr/Policy Exchange

Poliţia investighează moartea unui actor celebru. Sunt urme de ketamină în sânge. La mai bine de şase luni după ce a fost găsit mort la 54 de ani, Departamentul de Poliţie din Los Angeles încă investighează moartea starului din "Friends".

SHARE

Poliţia investighează moartea unui actor celebru. Sunt urme de ketamină în sânge. La mai bine de şase luni după ce a fost găsit mort la 54 de ani, Departamentul de Poliţie din Los Angeles încă investighează moartea starului din "Friends"., Matthew Perry.

Acesta a murit în octombrie 2023, din cauza efectelor acute ale unui anestezic, ketamina.

Poliţia investighează moartea unui actor celebru. Sunt urme de ketamină în sânge

Căpitanul poliţiei din Los Angeles, Scot Williams, a confirmat într-un e-mail pentru Entertainment Weekly că ancheta privind moartea lui Perry nu a fost niciodată închisă.

"Pe 29 octombrie 2023, a fost efectuată o autopsie a domnului Perry de către Departamentul de Medicină Legală din Los Angeles. La 15 decembrie 2023, rezultatele autopsiei au indicat că domnul Perry a murit din cauza "efectelor acute ale ketaminei", se arată într-un comunicat al LAPD.

"Pe baza concluziilor medicului legist, Departamentul de Poliţie din Los Angeles, cu ajutorul Administraţiei pentru combaterea drogurilor şi al Serviciului de inspecţie poştală al Statelor Unite, a continuat ancheta privind circumstanţele morţii domnului Perry", au mai transmis autorităţile judiciare, conform News.ro.

Citeşte şi: S-a aflat de ce a murit Matthew Perry, starul serialului Friends. Ce spune raportul autopsiei

Perry a fost găsit fără suflare într-o cadă cu hidromasaj în locuinţa sa din Los Angeles pe 28 octombrie şi a fost declarat mort la faţa locului. La momentul respectiv, autorităţile au declarat că nu existau indicii de crimă.

Potrivit raportului de autopsie obţinut de EW, în afară de efectele ketaminelor, înecul, boala coronariană şi efectele buprenorfinei au fost de asemenea factori care au contribuit la moartea lui Perry.

Buprenorfina este un medicament eliberat pe bază de prescripţie medicală care este folosit pentru a trata tulburările legate de consumul de opioide.

Citeşte şi: Ce fac azi actorii din Friends? Doar unul a „supraviețuit” faimei serialului. Alții, s-au pensionat

Raportul a dezvăluit, de asemenea, că Perry fusese supus unei terapii de infuzie cu ketamină, despre care se spune că ajută în cazul depresiei, anxietăţii, PTSD, problemelor cu drogurile şi alcoolul, durerii cronice şi altele.

Cu toate acestea, autopsia a precizat că ketamina din organismul său nu ar fi provenit de la ultima şedinţă de tratament, care a avut loc cu aproximativ o săptămână şi jumătate înainte de moartea sa.

Autopsia a constatat că moartea lui Perry a fost cauzată de o "cale necunoscută de administrare a drogului" şi că "principalele efecte letale" au fost cauzate de "suprastimularea cardiovasculară şi depresia respiratorie".

Între realitate şi sarcasticul Chandler Bing

Nominalizat de cinci ori la premiile Emmy, Perry a fost cunoscut mai ales pentru rolul sarcasticului, dar drăguţului Chandler Bing din serialul Friends de pe NBC, un serial care a devenit un fenomen cultural după premiera din 1994 şi care s-a întins pe durata a 10 sezoane.

Timp de un deceniu, Perry a împărţit ecranul cu colegii săi de sitcom Jennifer Aniston, Courtney Cox, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow şi David Schwimmer. În 2022, Perry a publicat un volum de memorii, Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing, în care a discutat despre suprapunerea dintre cariera sa şi luptele sale cu dependenţa.

Perry a fost o figură îndrăgită la Hollywood, iar la moartea sa prematură a venit o revărsare de dragoste din partea fanilor, precum şi a prietenilor, colegilor şi actorilor săi de marcă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te